• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV vēlas izveidot īpašu tribunālu, lai tiesātu Krieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:35, 28.03.2023


ASV paudušas atbalstu īpaša tribunāla izveidei Krievijas tiesāšanai par "agresijas noziegumu" pret Ukrainu.


Foto: CNN

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina aresta orderi par kara noziegumiem un apsver jautājumu par agresijas noziegumu, tomēr tai nav jurisdikcijas pār Krieviju, kas nav Hāgas tribunāla dalībvalsts.

ASV Valsts departamenta pārstāvis sakariem ar presi otrdien sacīja, ka ASV atbalsta īpašu tribunālu agresijas noziegumam saistībā ar Krievijas 2022.gada februāra iebrukumu Ukrainā.

"Mēs saredzam, ka šādai tiesai būs nozīmīgs starptautiskais atbalsts, īpaši no mūsu partneriem Eiropā, un ideālā gadījumā tā atradīsies kādā citā Eiropas valstī," pavēstīja Valsts departamenta pārstāvis.

ASV vēstniece globālo krimināltiesību jomā Beta van Šāka paziņoja, ka ASV vēlas, lai šai tiesai būtu starptautisks personāls un resursi.

"Mēs uzskatām, ka internacionalizēta tiesa, kas ir sakņota Ukrainas tiesiskajā sistēmā, bet kas arī ietver starptautiskus elementus, nodrošinās visskaidrāko ceļu uz jauna tribunāla izveidošanu un maksimalizēs mūsu izredzes panākt jēgpilnu saukšanu pie atbildības," pirmdien uzrunā Amerikas Katoļu universitātē sacīja diplomāte.

"Mēs esam apņēmības pilni strādāt ar Ukrainu un mieru mīlošām valstīm visā pasaulē, lai iestātos par šādu tribunālu, nodrošinātu tam darbiniekus un resursus tā, lai mēs panāktu vispārēju saukšanu pie atbildības par starptautiskajiem noziegumiem, kas tiek pastrādāti Ukrainā."

Šī ir pirmā reize, kad ASV, kam bijušas sarežģītas attiecības ar SKT, tiešā formā atbalsta īpaša tribunāla izveidi Ukrainai.

Eiropas Savienība novembrī pieteica tribunāla ideju, un janvārī tā tika atbalstīta balsojumā Eiropas Parlamentā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Lasiet arī

Sports Kozlovskis apbalvojis profesionālos sportistus par sasniegumiem

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV) šodien pasniedza Iekšlietu ministrijas (IeM) Pateicības IeM veselības un sporta centra Sporta nodaļas profesionālajiem sportistiem par sasniegumiem Pasaules čempionātos 2023. un 2024.gadā, VS.LV informēja IeM.

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Veselība Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu

Latvijā pieaug saslimstība ar garo klepu, informē Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).