• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV vēlas izveidot īpašu tribunālu, lai tiesātu Krieviju

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 23:35, 28.03.2023


ASV paudušas atbalstu īpaša tribunāla izveidei Krievijas tiesāšanai par "agresijas noziegumu" pret Ukrainu.


Foto: CNN

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina aresta orderi par kara noziegumiem un apsver jautājumu par agresijas noziegumu, tomēr tai nav jurisdikcijas pār Krieviju, kas nav Hāgas tribunāla dalībvalsts.

ASV Valsts departamenta pārstāvis sakariem ar presi otrdien sacīja, ka ASV atbalsta īpašu tribunālu agresijas noziegumam saistībā ar Krievijas 2022.gada februāra iebrukumu Ukrainā.

"Mēs saredzam, ka šādai tiesai būs nozīmīgs starptautiskais atbalsts, īpaši no mūsu partneriem Eiropā, un ideālā gadījumā tā atradīsies kādā citā Eiropas valstī," pavēstīja Valsts departamenta pārstāvis.

ASV vēstniece globālo krimināltiesību jomā Beta van Šāka paziņoja, ka ASV vēlas, lai šai tiesai būtu starptautisks personāls un resursi.

"Mēs uzskatām, ka internacionalizēta tiesa, kas ir sakņota Ukrainas tiesiskajā sistēmā, bet kas arī ietver starptautiskus elementus, nodrošinās visskaidrāko ceļu uz jauna tribunāla izveidošanu un maksimalizēs mūsu izredzes panākt jēgpilnu saukšanu pie atbildības," pirmdien uzrunā Amerikas Katoļu universitātē sacīja diplomāte.

"Mēs esam apņēmības pilni strādāt ar Ukrainu un mieru mīlošām valstīm visā pasaulē, lai iestātos par šādu tribunālu, nodrošinātu tam darbiniekus un resursus tā, lai mēs panāktu vispārēju saukšanu pie atbildības par starptautiskajiem noziegumiem, kas tiek pastrādāti Ukrainā."

Šī ir pirmā reize, kad ASV, kam bijušas sarežģītas attiecības ar SKT, tiešā formā atbalsta īpaša tribunāla izveidi Ukrainai.

Eiropas Savienība novembrī pieteica tribunāla ideju, un janvārī tā tika atbalstīta balsojumā Eiropas Parlamentā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Pasaule Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.

Lasiet arī

Pasaule ASV apstiprina bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu dolāru vērtībā

ASV Valsts departaments apstiprinājis bruņojuma pārdošanu Taivānai divu miljardu ASV dolāru vērtībā, paziņojis Pentagons.

Sabiedrība Plāno piešķirt vēl trīs miljonus eiro Rīgas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem

Rīgas dome plāno piešķirt papildu aptuveni trīs miljonus eiro galvaspilsētas ielu un ārtelpas uzturēšanas darbiem, paredz šonedēļ Satiksmes un transporta lietu komisijas atbalstītais lēmumprojekts.

Pasaule EP žurnālistikas balvu piešķīris projektam par pazudušiem migrantu bērniem

Eiropas Parlaments (EP) Dafnes Karuanas Galicijas 2024.gada žurnālistikas balvu piešķīris projektam "Lost in Europe", kas pētījis vairāk nekā 50 000 nepavadītu bērnu migrantu bezvēsts pazušanu.

Sports Štolcermanis Itālijas F-4 čempionātu noslēdz trešajā vietā debitantu ieskaitā

Latvijas autosportists Tomass Štolcermanis svētdien Itālijas "Formula 4" (F-4) čempionātu noslēdza trešajā vietā debitanti ieskaitē un bija devītais kopvērtējumā.