• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ISW: Krievijas uzbrukums tuvojas kulminācijai, Ukraina var sākt pretuzbrukumu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:53, 20.03.2023


Krievijas uzbrukuma operāciju temps pēdējo nedēļu laikā Ukrainas austrumos kļuvis lēnāks, kas var liecināt par to, ka Krievijas karaspēka pavasara uzbrukums tuvojas noslēgumam, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.


facebook.com/GeneralStaff.ua
Foto: Facebook

Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupējuma pārstāvis Serhijs Čerevatijs nule kā norādījis, ka Krievija nav spējusi savākt pietiekamus spēkus plānotajam lielajam uzbrukumam Donbasā, piebilstot, ka patlaban notiekošās Krievijas uzbrukuma darbības nevar uzskatīt par vērienīgu stratēģisku operāciju.

Atbilstoši viņa teiktajam Krievijas karaspēks pat nespēj pabeigt Bahmutas taktisko ieņemšanu. Tam arī ir lielas grūtības gūt būtiskus panākumus citos frontes sektoros.

Līdz ar to Krievijas karaspēka pavasara uzbrukumus, visticamāk, tuvojas kulminācijai, norāda ISW.

Ja 300 000 krievu karavīru piesaistīšana nav spējusi nodrošināt izšķirošus pārākumus uzbrukumā Ukrainā, tad ir mazticams, ka papildspēku piesaistīšana nākamo mobilizācijas viļņu gaitā šogad novedīs pie kardināli citiem rezultātiem.

Tāpēc Ukrainai ir visas izredzes atgūt iniciatīvu un sākt pretuzbrukumu kritiski svarīgos frontes sektoros, norāda amerikāņu domnīcas eksperti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas raķešu triecienā bojāts krievu kuģis «Konstantin Oļšanskij»

Ukrainas raķešu triecienā okupētajā Krimā trāpīts bijušajam Ukrainas karaflotes kuģim "Konstantin Oļšanskij", kuru Krievijas Melnās jūras flote sagrāba savā kontrolē 2014.gada martā.

Sabiedrība Eksperts: ES būs jāatbild, kādēļ Ukrainas atbalstam neizmanto Krievijas aktīvus

Eiropas Savienības (ES) politikas veidotājiem arvien biežāk nāksies atbildēt uz jautājumu, kādēļ Ukrainas atbalstam karā pret Krieviju netiek izmantoti iesaldētie Krievijas centrālās bankas aktīvi, intervijā aģentūrai LETA sacīja Lielbritānijas aizsardzības un drošības domnīcas RUSI Finanšu noziegumu un drošības centra direktors Toms Kītings.

Pasaule Krievijas desantkuģis «Jamal» guvis nopietnus bojājumus

Ukrainas raķešu triecienā okupētajā Krimā sestdien trāpīts Krievijas lielajam desantkuģim "Jamal", kas guvis "kritiskus" bojājumus, apstiprinājusi Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Pasaule Krievija atkal apšaudījusi Kijivu ar raķetēm

Krievija pirmdien atkal apšaudījusi Kijivu ar raķetēm, un tas ir trešais gaisa uzbrukums Ukrainas galvaspilsētai piecu dienu laikā.