• Aivita,
  • Elfa,
  • Elvita,
  • Krišjānis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Brazīlijā plūdos un nogruvumos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 64

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:01, 27.02.2023


Bojāgājušo skaits lietusgāžu izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Brazīlijas dienvidaustrumos pieaudzis līdz 64 cilvēkiem, svētdien paziņoja amatpersonas.


twitter.com/prefsaoseba
Foto: twitter

Upuru vidū ir 18 bērni.

Viens cilvēks pazudis bez vēsts.

Jau ziņots, ka pirms nedaudz vairāk kā nedēļas populārajā kūrortpilsētā Sansebastjanā un tās apkaimē, kas atrodas aptuveni 200 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Sanpaulu, 24 stundu laikā nolija februāra nokrišņu norma.

Varas iestādes paziņoja, ka tas ir lielākais nokrišņu daudzums, kāds jebkad nolijis Brazīlijā vienas diennakts laikā. Lietus izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, kas izpostīja apdzīvotās kalnu nogāzes.

Dabas stihijas dēļ apmēram 4000 cilvēku zaudējuši pajumti.

Tiek lēsts, ka 9,5 miljoni no Brazīlijas 215 miljoniem iedzīvotāju dzīvo augsta plūdu vai zemes nogruvumu riska rajonos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Katalonijā pirmstermiņa vēlēšanās uzvar sociālisti

Svētdien notikušajās Katalonijas pirmstermiņa vēlēšanās uzvarējuši Spānijas premjerministra Pedro Sančesa pārstāvētie sociālisti.

Pasaule Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā sacentīsies Nausēda un Šimonīte

Lietuvas prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pēc divām nedēļām sacentīsies pašreizējais valsts galva Gitans Nausēda un premjerministre Ingrīda Šimonīte no valdošajā koalīcijā ietilpstošās konservatīvās partijas "Tēvzemes savienība - Lietuvas kristīgie demokrāti", liecina svētdien notikušās pirmās kārtas provizoriskie rezultāti.

Pasaule Avena advokāts par sankciju atcelšanu: «Spriedums ir pilnīgi iznīcinošs»

Lai arī Latvija iesniegusi lūgumu Eiropas Savienības (ES) Juridiskajam dienestam iesniegt apelāciju par ES sankciju atcelšanu miljardieriem Pjotram Avenam un Mihailam Fridmanam, Avena pārstāvis advokāts Jānis Kārkliņš uzskata, ka apelācijas nebūs.

Pasaule Ukrainas droni uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai Volgogradā

Ukrainas droni naktī uz svētdienu Krievijā uzbrukuši naftas pārstrādes rūpnīcai, naftas bāzei un metalurģijas kombinātam, aģentūrai UNN pavētstīja avots Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenajā izlūkošanas pārvaldē (HUR).

Lasiet arī

Kriminālziņas Brazīlijā izmeklē mākslīgā intelekta kļūdas tiesas spriedumā

Brazīlijā noris izmeklēšana pret federālo tiesnesi, kas pieļāvis kļūdas ar mākslīgā intelekta palīdzību sagatavotā spriedumā, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka šī valstī ir pirmā šāda lieta.

Pasaule Brazīlijas tiesa liedz Bolsonaru startēt vēlēšanās

Brazīlijas tiesa otrdien atkārtoti liegusi bijušajam prezidentam Žairam Bolsonaru startēt vēlēšanās.

Pasaule Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas

Beidzot notikusi Brazīlijas un Ukrainas prezidentu Luisa Inasiu Lulas da Silvas un Volodimira Zelenska tikšanās. Viņi abi ieradušies Ņujorkā uz ANO Ģenerālās Asamblejas ikgadējo sesiju.

Ekonomika Brazīlija šogad apsteigs ASV kā pasaulē lielākā kukurūzas eksportētāja

Brazīlija šogad apsteigs ASV un kļūs par pasaulē lielāko kukurūzas eksportētāju, pateicoties bagātīgai ražai, trešdien paziņoja Brazīlijas valstij piederošais uzņēmums "National Supply Company".