• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV plāno stingrākus ierobežojumus patvēruma meklētājiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:50, 22.02.2023


ASV prezidenta Džo Baidena administrācija otrdien ierosināja stingrākus ierobežojumus patvēruma meklētājiem, lai novērstu strauju migrantu pieplūdumu uz valsts dienvidu robežas pēc Covid-19 laika kontroles pasākumu atcelšanas.



Jaunie noteikumi liks migrantiem, kas dodas uz ASV, iesniegt patvēruma pieprasījumu tiešsaistē, izmantojot ASV valdības lietotni "CBP One", un sarunāt tikšanos ar ASV amatpersonām, vai vispirms pieteikties patvēruma saņemšanai valstī, kuru viņi šķērso ceļā uz ASV robežu.

Tie migranti, kas neizies šo procesu un tomēr šķērsos ASV robežu, tiks uzskatīti par nepiemērotiem patvēruma iegūšanai ASV.

Ierosinātie noteikumi ir publicēti Federālajā reģistrā, dodot sabiedrībai 30 dienas to komentēšanai pirms to ieviešanas. Tie paredz daļēji atjaunot stingro režīmu, kas tika ieviests iepriekšējā prezidenta Donalda Trampa laikā un galu galā tika atzīts par antikonstitucionālu.

Baidena administrācija paziņoja, ka Kongresa rīcības trūkuma dēļ šis ir vienīgais ceļš, kā noregulēt situāciju uz robežas, kuru katru mēnesi mēģina šķērsot līdz 200 000 cilvēku, kas lielākoties pieprasa patvērumu.

"Šī administrācija nepieļaus masveida haosu un nekārtības uz robežas Kongresa nerīkošanās dēļ," sacīja amatpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti.

Ar jaunajiem noteikumiem tiks piemērota sistēma, kas jau ir spēkā attiecībā uz migrantiem no Ukrainas, Venecuēlas, Kubas, Nikaragvas un Haiti.

To ieviešana ir gaidāma 11.maijā, kad oficiāli tiks izbeigta Trampa laikā pirms diviem gadiem noteiktā politika imigrācijas ierobežošanai, kas tika pamatota ar piesardzības apsvērumiem Covid-19 pandēmijas dēļ un tiek dēvēta par 42.sadaļu.

Migrantu aizstāvības organizācijas nosodīja jaunos ierobežojumus, salīdzinot tos ar Trampa centieniem padarīt gandrīz neiespējamu ierašanos ASV patvēruma pieprasīšanai.

"Šis plašais patvēruma aizliegums aizvērs durvis neskaitāmiem bēgļiem, kas meklē drošību un aizsardzību Savienotajās Valstīs," sacīja "Oxfam America" prezidente Ebija Maksmena, nosaucot šo politiku par "nelikumīgu" un "amorālu".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Baidens paraksta likumprojektu par militāro palīdzību Ukrainai

ASV prezidents Džo Baidens trešdien paziņoja, ka parakstījis likumprojektu paketi, kas ietver militāro palīdzību Ukrainai 61 miljarda ASV dolāru apmērā.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.

Lasiet arī

Pasaule ASV piešķir 138 miljonus dolāru Ukrainas pretgaisa aizsardzības atbalstam

ASV Valsts departaments devis ārkārtas atļauju piešķirt Kijivai 138 miljonus dolāru, lai tiktu nodrošinātas rezerves daļas zenītraķešu kompleksiem "Hawk" un to remonts.

Pasaule ASV ministre brīdina par sekām, ja Ķīnas uzņēmumi palīdzēs Krievijai karā

ASV finanšu ministre Dženeta Jelena sestdien brīdināja par sekām, ja tiks konstatēts, ka Ķīnas uzņēmumi atbalsta Krieviju tās karā pret Ukrainu.

Sabiedrība Saziņa ar Blinkenu palīdzēs Kariņam saglabāt amatu (+VIDEO)

Krīzes laikā Latvijas valstij ir vajadzīgs pazīstams diplomātijas vadītājs.

Pasaule Baltimorā sagruvis tilts; tajā ietriecies konteinerkuģis (+VIDEO)

Baltimorā kuģis ietriecies Frānsisa Skota Kī tiltā, kas sagruvis, ziņo ASV mediji.