• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Streika dēļ septiņās Vācijas lidostās atcelti visi reisi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 07:31, 17.02.2023


Arodbiedrības "Verdi" izsludinātā vienas dienas streika dēļ septiņās Vācijas nozīmīgākajās lidostās piektdien atcelti visi reisi.


twitter.com/ES_REICHT_OB
Foto: twitter

Ierēdņi, kā arī drošības un apkalpojošais personāls septiņās lidostās pievienojas plašākam streikam, kas notiek visā Vācijā.

Jau ceturtdienas vakarā pllkst.22 (plkst.23 pēc Latvijas laika) streiks sākās Hamburgas un Hannoveres lidostās. Vēlāk tam pievienojās arī Frankfurtes, Minhenes, Štutgartes, Brēmenes un Dortmundes lidostu darbinieki.

Septiņās lidostās tiek apkalpotas gandrīz divas trešdaļas Vācijas gaisa satiksmes pasažieru.

"Verdi" apliecinājis, ka izņēmums tiek attiecināts uz militāriem un medicīnas reisiem. Arodbiedrība sola, ka streika laikā tiks nodrošinātas palīdzības piegādes Turcijai un ar Minhenes Drošības konferenci saistīti reisi.

Vācijas lidostu asociācijas ADV aplēses liecina, ka plānota 2340 reisu atcelšana, kas var ietekmēt gandrīz 300 000 pasažieru.

Trešdien Vācijas nacionālās aviokompānijas "Lufthansa" datoru sistēmas problēmu dēļ, kuras izraisīja celtniecības darbu laikā pārrauti optiskās šķiedras kabeļi, tika atcelti apmēram 1300 reisu. Savukārt ceturtdien nedarbojas vairāku Vācijas lidostu interneta vietnes.

"Verdi" un civildienesta darbinieku asociācija "dbb" pieprasa algu paaugstināšanu par 10,5% jeb vismaz 500 eiro aptuveni 2,5 miljoniem darbinieku federālās valdības un vietējo pašvaldību dienestā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Pasaule Gruzijas parlaments pirmajā lasījumā apstiprina likumu par ārvalstu ietekmi

Gruzijas parlaments trešdien pirmajā lasījumā apstiprināja likumprojektu par ārvalstu ietekmi, kas izraisījis plašus ielu protestus.

Pasaule Vairāk nekā 70 Krievijas pilsoņu turpina darbu Eiropas Padomē

Šodien tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere Strasbūrā, Francijā, tiekoties ar Eiropas Padomes ģenerālsekretāri Mariju Pejčinoviču Buriču, uzsvēra nepieciešamību steidzami ar tiesiskiem risinājumiem novērst Eiropas Padomes darbinieku - Krievijas pilsoņu - turpmāku atrašanos organizācijā divus gadus pēc Krievijas izslēgšanas no Eiropas Padomes.

Pasaule Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas

Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.

Lasiet arī

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.

Ekonomika Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas

Latvijā 34,3% lietotu automašīnu ievestas no Vācijas, pavēstīja automašīnu vēstures atskaišu izveides platformas "carVertical" pārstāvji, atsaucoties uz platformas datiem.

Pasaule «Deutsche Bahn» panāk vienošanos ar vilcienu mašīnistiem

Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn" un vilcienu mašīnistu arodbiedrība GDL ir panākuši vienošanos strīdā par darba samaksu, kura dēļ vairākus mēnešus tika rīkoti streiki, pirmdien paziņoja arodbiedrība.

Pasaule Vācija vēlas skolas un bērnudārzus dislocēto karavīru bērniem Lietuvā

Vācija vēlas, lai Lietuvā dislocēto karavīru ģimenēm skola un bērnudārzs tiktu nodrošināts gan Viļņā, gan Kauņā, trešdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.