• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ukraina aizliedz amatpersonām doties ārvalstu braucienos. Kāpēc?

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:51, 24.01.2023


Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome (NDAP) ir pieņēmusi lēmumu aizliegt amatpersonām izbraukt no valsts, ja šie braucieni nav dienesta komandējumi, pirmdienas vakarā paziņoja valsts prezidents Volodimirs Zelenskis.


Foto: UKRINFORM

Aizliegums attiecas uz visām centrālās varas amatpersonām, kā arī dažādu līmeņu vietējo varas iestāžu amatpersonām.

"Tas attiecas uz tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem, tautas deputātiem, prokuroriem un visiem tiem, kam jāstrādā valstij un valstī. Ja grib atpūsties tagad - atpūtīsies ārpus valsts dienesta ietvariem. Amatpersonām vairs neizdosies braukt uz ārzemēm atpūsties vai ar kādu citu nevalstisku mērķi," paziņoja Zelenskis.

Saskaņā ar NDAP lēmumu mobilizācijas periodā un karastāvokļa laikā valsts darbinieki varēs izbraukt no Ukrainas tikai dienesta komandējumos. Ministru kabinetam piecu dienu laikā ir jāveic attiecīgas izmaiņas valsts robežas šķērsošanas noteikumos.

Pērnā decembra beigās kļuva zināms, ka Ministru kabinets grib atļaut izbraukšanu ārvalstu komandējumos visiem iesaukuma vecuma vīriešiem, kuriem ir atlikta iesaukšana militārajā dienestā. Šāda procedūra tiktu pieņemta tuvākajā laikā.

Ukrainā turpinās mobilizācija, un pērnā gada beigās Ministru kabinets pieņēma jaunus militārās uzskaites noteikumus. Tie tagad paredz iesaukt karadienestam pakļautos ukraiņu vīriešus, kuri atrodas ārzemēs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Pasaule ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Akumulatora vai benzīna zāles trimmeris, kuru izvēlēties?

Zāles trimmeris ir neaizstājams palīgs ikvienā dārzā, nodrošinot tīru un koptu zāliena izskatu. Mūsdienu tirgū pieejamie zāles trimmeri iedalās divās galvenajās kategorijās – akumulatora un benzīna trimmeri. Katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, kas var ietekmēt lietotāja izvēli. Tie atšķiras ar jaudu, izmantošanas ērtumu un piemērotību dažādiem darba apstākļiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Kariņš nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata

ijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pēc tikšanās ar pašreizējo premjeri Eviku Siliņu (JV) paziņoja, ka nolēmis atkāpties no ārlietu ministra amata.

Kriminālziņas Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu

Prokuratūra neiebilst pret seksuālās uzmākšanās kriminalizēšanu, taču uzsver, ka likumā šādā gadījumā jābūt ļoti skaidri atrunātam, tieši kādas darbības nav pieļaujamas, pauda ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.