Kazahstānas prezidents atlaiž parlamentu un izsludina vēlēšanas

Pasaule
VS.LV 21:39, 19.01.2023 0

Kazahstānas prezidents Kasims Žomarts Tokajevs ceturtdien atlaidis parlamenta apakšnamu un izsludinājis pirmstermiņa vēlēšanas 19.martā, pavēstīja prezidenta birojs.

 

"Valsts galva ar dekrētu atlaidis Kazahstānas parlamenta Mažilisu," teikts prezidenta biroja preses dienesta paziņojumā.

Prezidents noteicis pirmstermiņa vēlēšanu sarīkošanu 19.martā.

Lēmums pieņemts saskaņā ar 2022.gada konstitūcijas reformu, kas tika īstenota pēc Tokajeva priekšgājēja Nursultana Nazarbajeva varas trim desmitgadēm.

Nazarbajevs atkāpās 2019.gadā.

Prezidenta biroja publicētajā vēstījumā valsts iedzīvotājiem Tokajevs pauda cerību, ka pirmstermiņa vēlēšanas "dos jaunu impulsu modernizācijai".

Tokajevs novembrī tika pārvēlēts amatā, saņemot 80% balsu.

Kampaņas gaitā viņš solīja izveidot "jaunu Kazahstānu", kas būs taisnīgāka.

Tokajevs arī solīja reformēt "visas galvenās varas institūcijas".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Lasiet arī

Sports Neticami! Pirms spēles ar Latviju Kazahstāna fantastiskā mačā pieveic Slovākiju

Kazahstānas hokeja izlase piektdien Rīgā pasaules čempionāta piektajā mačā pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Slovākiju.

Sports Kazahstānas izlase uz pasaules čempionātu Rīgā ierodas ar 28 hokejistiem

Sastāvu dalībai pasaules hokeja čempionātā trešdien nosauca Kazahstānas valstsvienība, kas Rīgā ieradusies ar 28 spēlētājiem.

Pasaule Balsotāju aptauja: Vēlēšanās Kazahstānā uzvar valdošā partija

Parlamenta vēlēšanās Kazahstānā svētdien uzvarējusi valstī lielākā partija AMANAT, kas atbalsta prezidentu Kasimu Žomartu Tokajevu, liecina balsotāju aptaujas dati.

Pasaule Kazahstānā notiek prezidenta vēlēšanas

Kazahstānā svētdien notiek prezidenta pirmstermiņa vēlēšanas, un paredzams. ka tajās uzvarēs pašreizējais valsts galva Kasims Žomarts Tokajevs, tādējādi nostiprinot savu varu.