• Mirta,
  • Ziedīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slovēnija pagarina Krško AES darbību līdz 2043.gadam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 20:34, 17.01.2023


Slovēnijas vienīgā atomelektrostacija (AES) saņēmusi vides un drošības atļaujas, kas nepieciešamas, lai pagarinātu tās darbības ilgumu līdz 2043.gadam, paziņoja Slovēnijas valdība.



"Ņemot vērā iespējamu enerģijas krīzi nākamajā ziemā, ārkārtīgi svarīgi, lai Krško AES šogad netiktu slēgta, bet atbilstu visām prasībām attiecībā uz darbības turpināšanu," norādīja Slovēnijas infrastruktūras ministrs Bojans Kumers.

Krško AES atrodas Slovēnijas dienvidrietumos netālu no Horvātijas robežas. Astoņdesmitajos gados amerikāņu būvētā AES pieder kopīgi Slovēnijai un Horvātijai.

Sākotnēji Krško AES bija plānots slēgt 2023.gadā, taču 2015.gadā Slovēnija un Horvātija vienojās pagarināt tās darbības ilgumu vēl par 20 gadiem.

Vienlaikus Slovēnija arī plāno Krško AES būvēt otru kodolreaktoru, taču valdība paziņojusi, ka galīgais lēmums par šo investīciju veikšanu tiks pieņemts vien tad, ja valsts iedzīvotāji referendumā atbalstīs šo ieceri. Datums šim referendumam vēl nav noteikts.

2008.gadā noplūde spēkstacijas reaktora dzesēšanas sistēmā izraisīja Eiropas mēroga trauksmi.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Indijā sākas parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas

Indijā piektdien sākās parlamenta vēlēšanas, kas ilgs sešas nedēļas, un ir gaidāms, ka pēc tām savu amatu saglabās premjerministrs Narendra Modi.

Pasaule Nīderlandes premjers gatavs Ukrainas vajadzībām pirkt «Patriot» no citām valstīm

Nīderlandes premjerministrs Marks Rite piedāvājis iegādāties no sabiedrotajiem pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", lai tās pēc tam nodotu Ukrainai, vēsta laikraksts "The Guardian".

Pasaule Polijas prezidents Duda neformāli ticies ar Trampu Ņujorkā

Polijas prezidents Andžejs Duda trešdienas vakarā Ņujorkā "privātā vizītē" tikās ar bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Lasiet arī

Pasaule Japāna sāk novadīt Klusajā okeānā ūdeni no Fukušimas AES

Japāna ceturtdien sāka novadīt Klusajā okeānā attīrītu ūdeni no Fukušimas atomelektrostacijas (AES).

Pasaule IAEA: Zaporižjas AES atrodas mīnas

Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA) paziņojusi, ka Krievijas karaspēka ieņemtajā Zaporižjas atomelektrostacijā (AES) redzētas kājnieku mīnas.

Pasaule IAEA konstatējusi vairāk nekā 40 nozīmīgus incidentus Ukrainas kodolobjektos

ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) kopš kara sākuma konstatējusi vairāk nekā 40 nozīmīgus incidentus Ukrainas atomelektrostacijās, teikts aģentūras ziņojumā.

Ekonomika Vitenbergs neizslēdz iespēju Latvijā nākotnē būvēt neliela izmēra AES

Ja neliela izmēra atomelektrostaciju (AES) tehnoloģijas būs pieejamas par pieņemamu cenu, nākotnē nav izslēgta šādas AES izveide arī Latvijā, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).