• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Vācijas valdība šogad apstiprinājusi ieroču eksportu par vismaz 8,35 miljardiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:54, 27.12.2022


Vācijas valdība šogad apstiprinājusi ieroču eksportu par vismaz 8,35 miljardiem eiro, kas ir otrs lielākais ieroču eksporta apmērs valsts vēsturē, liecina Ekonomikas ministrijas dati.



Vairāk nekā ceturtā daļa ieroču un militārā aprīkojuma, kas tika eksportēts no 1.janvāra līdz 22.decembrim, tika piegādāta Ukrainai, palīdzot tai cīņā ar uzbrūkošo Krievijas armiju.

Vācijas valdošā koalīcija, ko veido sociāldemokrāti, zaļie un liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) un kas nāca pie varas 2021.gadā, solīja samazināt ieroču eksportu. Taču Krievijas iebrukums Ukrainā izjauca šos plānus, un Vācijas kanclers Olafs Šolcs atteicās no ilggadējā aizlieguma eksportēt ieročus uz konflikta zonām.

Kopš tā laika apstiprināts ieroču un militārā aprīkojuma eksports uz Ukrainu 2,24 miljardu eiro vērtībā, tai skaitā tanki, haubices un pretgaisa aizsardzības sistēma IRIS-T.

Neskaitot Ukrainu, valdība šogad apstiprinājusi ieroču eksportu vairāk nekā sešu miljardu eiro apmērā.

16 gados, kad Vācijā pie varas atradās kanclere Angela Merkele, sešu miljardu eiro atzīme tika pārsniegta tikai piecus gadus.

Pēc Ukrainas visvairāk ieroču Vācija eksportējusi uz četrām NATO valstīm: Nīderlandi, ASV, Lielbritāniju un Ungāriju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Pasaule Gruzijas policija raida asaru gāzi un gumijas lodes uz protestētājiem

Gruzijas policija otrdien raidīja asaru gāzi un gumijas lodes uz demonstrantiem, kas protestēja pret likumu par "ārvalstu aģentiem", kas apdraud Gruzijas virzību uz Rietumiem un integrāciju Eiropā.

Pasaule Apšaudē ASV nogalināti trīs policisti

ASV Ziemeļkarolīnas štatā pirmdien likumsargiem cenšoties veikt aizturēšanu, izraisījusies apšaude, un tās gaitā trīs policisti nogalināti un pieci ievainoti, pavēstīja amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Pētījums: Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam pieaugs tikai par 0,6%

Vācijas iedzīvotāju skaits līdz 2040.gadam, domājams, palielināsies tikai par 0,6%, liecina otrdien publiskotais Bertelsmana fonda pētījums.

Pasaule Lietuvā ierodas pirmie Vācijas brigādes karavīri

Viļņā pirmdien ierodas pirmie karavīri no Vācijas brigādes, ko paredzēts dislocēt Lietuvā.

Pasaule Telekanāls: vācu uzņēmumi piedalās Mariupoles atjaunošanā

Vācijas uzņēmumi piedalās Krievijas karaspēka izpostītās un sagrābtās Mariupoles atjaunošanā, vēsta Vācijas telekanāls ARD.

Pasaule Vācijā stājas spēkā likums par marihuānas daļēju legalizāciju

Vācijā pirmdien spēkā stājās daļēja marihuānas legalizācija privātai lietošanai, kuru atbalstīja Vācijas kanclera Olafa Šolca kreisi centriskā valdība, bet kritizēja opozīcijas politiķi un mediķu organizācijas.