Krievijā vietnes ar LGBT propagandu bloķēs Roskomnadzor

Pasaule
LETA 16:15, 27.12.2022 0

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" varēs bez tiesas lēmuma bloķēt vietnes, kurās ir informācija, kas atbilstoši varasiestāžu redzējumam propagandē homoseksualitāti, pedofiliju vai dzimuma maiņu, paredz Krievijas valdības rīkojums.

 

Atbilstoši dokumentam, kas publicēts oficiālajā tiesiskās informācijas portālā, tā dēvētā LGBT propaganda ietverta satura uzskaitījumā, kas paredzēts iekļaušanai Krievijā aizliegtās interneta informācijas reģistrā.

Lēmumu par atbilstību šim reģistram pieņem "Roskomnadzor". Reģistrs tika izveidots 2012.gadā.

Sākotnēji tajā bija iekļauti tādi tīmekļa vietņu bloķēšanas pamatojumi kā bērnu pornogrāfijas izplatīšana, informācijas par narkotiku izgatavošanu vai pašnāvības metožu izplatīšana.

Vēlāk uzradās arī citi pamatojumi, arī tiesas par ekstrēmistiskiem atzītu materiālu izplatīšana.

Valdības jaunākais rīkojums saistīts ar nesen pieņemto likumu par tā dēvētās LGBT propagandas aizliegumu internetā, medijos, grāmatās, kino un reklāmā.

Šis aizliegums atšķirībā no iepriekšējā, kas aizliedza Kremļa par "LGBT propagandu" uzskatītā satura "propagandu" nepilngadīgajiem, attiecas uz visām iedzīvotāju kategorijām. Par pārkāpumiem paredzēti prāvi naudassodi.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācijas un LGBT kopienas pārstāvji likumu dēvē par diskriminējošu, norādot, ka varasiestādes par "LGBT propagandu" faktiski var atzīt jebkuru informāciju par homoseksualitāti un transgenderismu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Ekonomika Ar Krieviju sadarbojas mazāk nekā 1% LTRK dalībuzņēmumu (+VIDEO)

Tiek apspriestas iespējas ātri pārtraukt eksportu uz agresorvalsti.

Pasaule Krievijā aizliedz kalpot garīdzniekam, kas vadīja aizlūgumu pie Navaļnija kapa

Krievu pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils trīs gadus aizliedzis kalpot garīdzniekam Dmitrijam Safronovam, kas 40.dienā pēc Alekseja Navaļnija nāves pie viņa kapa vadīja aizlūgumu, vēsta izdevumi "Sota" un "Sirena".

Kriminālziņas Krievijā aizturēts reperis no Rīgas (VIDEO)

Krievijas varasiestādes Tomskā īslaicīgi aizturējušas reperi no Rīgas Robertu Plaudi, kurš uzstājas ar skatuves vārdu "Platina", vēsta platformas "Telegram" kanāli "Ostorožno, novostji", "Baza" un citi.

Pasaule Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Krievijas bruņoto spēku bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.