• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pāvests Francisks mudina izbeigt bezjēdzīgo karu Ukrainā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:16, 25.12.2022


Romas katoļu baznīcas pāvests Francisks sestdien tradicionālajā Ziemassvētku dienas uzrunā "Urbi et orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja izbeigt karu Ukrainā, kuru viņš nodēvēja par bezjēdzīgu.



Vēršoties pie tūkstošiem ticīgo, kas bija sapulcējušies Vatikāna Svētā Pētera laukumā, pāvests uzsvēra, ka jau desmit mēnešus ilgstošais karš saasinājis pārtikas deficītu pasaulē, un aicināja neizmantot pārtiku kā ieroci.

Francisks pieminēja "mūsu ukraiņu brāļus un māsas, kuri piedzīvo šos Ziemassvētkus tumsā un aukstumā, tālu no savām mājām".

"Lai Tas Kungs iedvesmo mūs uz konkrētiem solidaritātes žestiem pret tiem, kuru cieš, un lai viņš apgaismo to prātus, kuru varā ir apklusināt ieroču dārdus un nekavējoties izbeigt šo bezjēdzīgo karu," sacīja pārvests.

Viņš norādīja, ka šajos Ziemassvētkos konfliktu vai citu problēmu dēļ ir grūta situācija daudzās valstīs, to vidū Afganistānā, Jemenā, Sīrijā, Mjanmā, Libānā un Haiti. Francisks pieminēja arī Izraēlas un palestīniešu konfliktu.

Pāvests arī mudināja uz samierināšanos protestu pārņemtajā Irānā.

Francisks arī aicināja Ziemassvētku svinētājus atcerēties tos, kuri "cieš badu, kamēr milzīgs daudzums pārtikas katru dienu tiek izniekots un resursi tiek tērēti ieročiem".

"Karš Ukrainā ir vēl vairāk pasliktinājis šo situāciju, pakļaujot bada riskam veselas tautas, īpaši Afganistānā un Āfrikas raga valstīs," sacīja pāvests.

"Mēs zinām, ka katrs karš izraisa badu un izmanto pārtiku kā ieroci, traucējot tās izdalīšanu cilvēkiem, kuri jau cieš," norādīja Romas katoļu baznīcas galva.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Sabiedrība Marta beigās pirmo reizi Latvijā notiks "Nakts Krustaceļš"

Marta pēdējā dienā Siguldā un tās apkārtnē pirmo reizi Latvijā norisināsies pasākums "Nakts Krustaceļš", kuru rīko Siguldas katoļu draudze sadarbībā ar Salaspils draudzes prāvestu Ilmāru Tolstovu.

Pasaule Laikraksti: Patriarhs Kirils pirms pusgadsimta Šveicē spiegojis VDK labā

Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils, kurš pazīstams kā prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs, strādāja Padomju Savienības izlūkdienesta labā pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad dzīvoja Šveicē, atsaucoties uz arhīva dokumentiem, vēsta Šveices laikraksti.

Sabiedrība Ticīgos aicina lūgties par mieru

Sākot no šodienas, 29.novembra, līdz 7.decembrim kustība "Pro Sanctitate" ar novennas palīdzību aicina kopā gatavoties Marijas Bezvainīgās ieņemšanas svētkiem un kopīgi lūgties par mieru, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā.

Sabiedrība Rīgā notiks ekumēnisks aizlūgums par Ukrainas Holodomora upuriem

Nākamnedēļ Rīgā Svētā Pētera baznīcā notiks ekumēnisks aizlūgums "Holodmor 1932-2022", kas būs veltīts PSRS izraisītā Ukrainas Holodomora upuriem un Ukrainas tautai, kas patlaban pretojas Krievijas iebrukumam, aģentūru LETA informēja Latvijas Ukraiņu kongresā.