Briesmīga korupcija parlamentā! Deputāti spiesti steidzīgi reaģēt

Pasaule
VS.LV 18:05, 15.12.2022 0

Eiropas politiķi baidās par savu reputāciju vēlētāju acīs.

 

Eiropas Parlaments pēc milzīga korupcijas skandālā nolēma nekavējoties reaģēt ar tūlītējam reformām pretkorupcijas jomā.

Parlaments ar 541 balsi par, divām pret un trim atturoties pieņēma rezolūciju saistībā ar aizdomām par Kataras īstenotu korupciju un plašāku nepieciešamību pēc pārredzamības ES iestādēs.

Deputāti rezolūcijā pauž sašutumu par Eiropas Parlamenta deputātu, bijušo deputātu un darbinieku iespējamo korupciju, nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un līdzdalību noziedzīgā organizācijā.

Eiropas Parlaments ir gatavs sekojušiem pasākumiem:

-Jāpārtrauc ar Kataru saistītais darbs, Kataras interešu pārstāvjiem jāliedz piekļuve Parlamentam

-Jāveido izmeklēšanas komiteja, lai izmeklētu trešo valstu korupcijas gadījumus, kā arī īpaša pārredzamības komiteja

-ES līmenī jāaizliedz ziedojumi no trešām valstīm Eiropas Parlamenta deputātiem un politiskajām partijām

- EP deputātiem būtu jāiesniedz mantiskā stāvokļa deklarācijas pilnvaru termiņa sākumā un beigās

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Sabiedrība Daugavpils izpilddirektore Šņepste negrasās strādāt Saeimā Krištopana vietā

Daugavpils pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste (LPV) negrasās strādāt Saeimā Eiropas Parlamentā (EP) ievēlētā Viļa Krištopana (LPV) vietā.

Pasaule No Lietuvas ievēlēto Gražuli neuzņem EP Konservatīvo un reformistu grupā

Bijušais Lietuvas Seima deputāts Petrs Gražulis, kurš šomēnes tika ievēlēts Eiropas Parlamentā (EP), nav uzņemts Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā, vēsta Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Pasaule Mišels: Vienošanās par ES vadošajiem amatiem nav panākta

Eiropas Savienības (ES) valstu līderiem pirmdienas vakarā nav izdevies panākt vienošanos par bloka augstāko amatu sadalījumu, pēc valstu un valdību vadītāju vakariņām Briselē paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

Ekonomika Zināms, cik mēnesī saņems Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā

Latviju pārstāvošie deputāti Eiropas Parlamentā (EP) mēnesī saņems 10 377 eiro pirms nodokļu nomaksas un dažādas piemaksas, liecina informācija EP tīmekļvietnē.