• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pēc raķetes uzbrukuma Izraēlas armija veic gaisa triecienus Gazas joslā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:12, 04.12.2022


Izraēlas gaisa spēki svētdienas rītā uzbrukuši vairākiem mērķiem Gazas joslā pēc tam, kad iepriekš uz Izraēlas pierobežu tika palaista raķete.



Izraēlas armija paziņoja, ka triecienos trāpīts Gazas joslā valdošās palestīniešu organizācijas "Hamas" "galvenajam raķešu ražošanas objektam" un "Hamas" tunelim piekrastes joslas dienvidos.

Triecieni veikti pēc tam, kad palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas sestdienas vakarā palaida raķeti uz Izraēlas pierobežu. Tas bija pirmais tāda veida incidents mēneša laikā.

Izraēlas armija apliecināja, ka pretraķešu aizsardzības sistēma nav iedarbināta un nav saņemta informācija par cietušajiem vai īpašuma bojāšanu.

Novembra sākumā no Gazas joslas uz Izraēlu tika palaistas vairākas raķetes.

Ceturtdien Izraēlas armijas operācijā Jordānas upes rietumkrastā tika nogalināti divi teroristu organizācijas "Islāma džihāds" kaujinieki. "Islāma džihāds" ir Gazas joslā īpaši aktīvs grupējums, kas nereti īsteno raķešu uzbrukumus.,

Situācija okupētajā Rietumkrastā jau vairākus mēnešus ir saspringta. Pēc vairākiem uzbrukumiem izraēļiem, kas sākās martā, Izraēlas armija pastiprinājusi reidus.

Palestīniešu veselības ministrijas dati liecina, ka šogad saistībā ar militārām operācijām, sadursmēm vai savējo uzbrukumiem miruši 159 palestīnieši. Izraēlā un Rietumkrastā šogad uzbrukumos nogalināts 31 civiliedzīvotājs un drošības spēku pārstāvis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Čerņihivā nogalināti astoņi cilvēki

Krievijas raķešu triecienā Čerņihivas pilsētai, Ukrainas ziemeļos, nogalināti astoņi cilvēki un gandrīz 20 ievainoti, trešdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Pasaule ASV plāno drīz noteikt jaunas sankcijas pret Irānu

ASV otrdien paziņoja, ka drīz noteiks jaunas sankcijas pret Irānas raķešu un dronu programmu pēc nedēļas nogalē notikušā Irānas uzbrukuma Izraēlai, un gaida līdzīgus pasākumus no savu sabiedroto un partneru puses.

Lasiet arī

Pasaule Francijā konfiscēta Ludmilas Putinas vīra villa

Francijas varas iestādes ir konfiscējušas villu, kas pieder Vladimira Putina bijušās sievas Ludmilas Putinas tagadējam vīram - Krievijas uzņēmējam Artūram Očeretnijam, ziņoja Francijas preses izdevums "Challenges".

Sabiedrība Ceturtdien daudzviet Latvijā uzlīs

Ceturtdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus, lokāli - lietusgāzes ar krusu, prognozē sinoptiķi.

Kultūra Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi ukraiņu mūziķi

Latvija nevēlamo personu sarakstā iekļāvusi prokrievisko ukraiņu mūziķi Mihailo Mihailoviču Rešetņaku, kurš pazīstams ar skatuves vārdu "Misha Marvin", paziņojusi premjerministre un ārlietu ministra pienākumu izpildītāja Evika Siliņa (JV).

Veselība Ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē VM priekšlikumus

Abas ģimenes ārstu asociācijas atšķirīgi vērtē Veselības ministrijas (VM) priekšlikumus primārās veselības aprūpes stiprināšanai, kas iekļauti saskaņošanai iesniegtajā informatīvajā ziņojumā.