• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Austrālija pirmo reizi kopš 2014.gada pazemina terorisma draudu līmeni

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:13, 28.11.2022


Austrālijas izlūkdienests ASIO pirmo reizi kopš 2014.gada pazeminājis terorisma draudu līmeni līdz "iespējamam", pirmdien paziņoja aģentūras ģenerāldirektors Maiks Bērdžess.



Pēc viņa teiktā, lēmums tika pieņemts "pēc rūpīgas izskatīšanas un apspriešanās".

Bērdžess sacīja, ka tad, kad ekstrēmistu grupējums "Islāma valsts" izveidoja savu kalifātu Tuvajos Austrumos, ievērojams skaits austrāliešu tika savaldzināti ar propagandu un nepatiesiem naratīviem, un tas lika ASIO paaugstināt terorisma draudu līmeni līdz "ticamam," piebilstot, ka 2014.gada lēmums bija "traģiski pamatots".

Bērdžess sacīja, ka kopš 2014.gada Austrālijā notikuši 11 terorakti un atklāti un izjaukti 21 plāni.

Tomēr šogad nav nenotikuši nekādi uzbrukumi.

Iekšlietu ministre Klēra O'Nīla pavēstīja, ka šajā laika posmā pēc 79 pretterorisma operācijām apsūdzības izvirzītas 153 cilvēkiem.

Bērdžess uzsvēra, ka draudu līmeņa pazemināšana "nenozīmē, ka draudi ir pazuduši. Tālu no tā. "Iespējams" nenozīmē "niecīgs"".

O'Nīla brīdināja par "jaunām tendencēm, kas parādās cīņā pret terorismu", tajā skaitā "galējā nacionālisma un labējā spārna terora uzplaukumu", kā arī "pieaugošo ātrumu, ar kādu cilvēki radikalizējas un pēc tam pāriet uz vardarbību".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Lasiet arī

Pasaule Drīzumā sāksies ES militārā misija Sarkanajā jūrā

Eiropas Savienības (ES) militārā misija Sarkanajā jūrā sāksies tuvākajā laikā, jo plāni tās sagatavošanai ir gandrīz pabeigti, trešdien paziņojuši ES diplomāti.

Pasaule Gazas joslas ziemeļos nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu

Izraēlas armijas operācijā Beit Lāhijā, Gazas joslas ziemeļos, nogalināti desmitiem palestīniešu teroristu, otrdien paziņojusi Izraēlas armija.

Pasaule DPA: Ķelnē un Vīnē islāmisti plāno uzbrukumus

Vācijas drošības iestādes saņēmušas ziņas, ka kāds islāmistu grupējums, iespējams, gatavo uzbrukumu Ķelnes katedrālei, kā arī vienai no Vīnes baznīcām, liecina aģentūras DPA rīcībā nonākusī informācija.

Pasaule LU studenti apšaudē Prāgā nav cietuši un ir drošībā

Latvijas Universitātes (LU) studenti ceturtdien notikušajā apšaudē universitātes ēkā Prāgas centrā nav cietuši un ir drošībā, vēsta LU.