Zināms, kas notika uz Krimas tilta. Ukrainas Drošības dienestu darbs? (+VIDEO)

Pasaule
LETA 12:30, 08.10.2022 0

Sestdienas rītā uz Krimas tilta eksplodēja kravas automašīna, kā rezultātā aizdegās vilciena degvielas cisternas un daļēji sabruka divas autoceļa joslas, paziņojusi Krievijas Nacionālā pretterorisma komiteja.

 

Komitejā informēja, ka sestdien plkst.6.07 uz Krimas tilta eksplodējusi no Tamaņas pussalas braucoša kravas automašīna un sprādziena rezultātā aizdegušās septiņas uz Krimas pussalu braucoša vilciena cisternas ar degvielu.

Kā paziņoja komiteja, daļēji sabrukušas divas tilta autoceļa joslas, bet arka kuģu iziešanai zem tilta nav bojāta.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu izveidot valdības komisiju saistībā ar "ārkārtas situāciju uz Krimas tilta", lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu notikušā iemeslus un novērstu sekas.

Savukārt Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu par kravas automašīnas eksploziju.

Krievijas ieceltās Krimas Valsts padomes priekšsēdētājs Vladimirs Konstantinovs par uzbrukumu tiltam vainoja "ukraiņu vandāļus".

Interneta vietnēs ir publicēts video no tilta novērošanas kamerām, kur arī ir redzams, ka eksplozija notiek, kad tiltu šķērso kāda kravas automašīna.

Krimas tilta sagraušana sestdien bija Ukrainas Drošības dienesta (SBU) operācija, žurnālistiem atklājuši anonīms avots Ukrainas tiesībsargājošajās institūcijās.

"Krimas tilta sagraušana ir SBU specoperācija," paziņojis avots.

Vienlaikus SBU preses dienestā oficiālu komentāru par notikušo nesniedz.

Tikmēr SBU oficiālajā kanālā "Telegram" ir ieraksts, kurā publicēta fotogrāfija ar sabrukušo tiltu un degošajām vilciena cisternām un teksts, ka "šodien ir lielisks iemesls pārfrāzēt mūsu kobzara vārdus: Gaisma aust, Tilts skaisti deg, Lakstīgala ir Krimā, SBU viss izdodas".

Jau vēstīts, ka sestdien ap plkst.6 uz Krimas tilta, kas ir vienīgais sauszemes transporta savienojums starp Krieviju un okupēto Krimas pussalu, notika sprādziens, kā rezultātā aizdegās pa dzelzceļu braucoša vilciena degvielas cisternas un sabruka daļa autoceļa.

Krievijas varasiestādes paziņojušas, ka eksploziju izraisīja sprādziens kravas automašīnā.

Tilts ir vienīgais transporta savienojums starp Krieviju un Krimas pussalu. Tas ir bijis nozīmīgs Krievijas armijas apgādes ceļš.

19 kilometrus garais Krimas tilts tika izbūvēts pēc tam, kad 2014.gadā Krievija anektēja Ukrainas pussalu. Automašīnu un autobusu satiksme pa to tika sākta 2018.gada 16.maijā, kravas automašīnu satiksme - tā paša gada 1.oktobrī. Savukārt pasažieru vilcieni pa tilta dzelzceļa daļu kursēt sāka 2019.fada 25.decembrī un kravas vilcieni kursē kopš 2020.gada 30.jūnija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.