• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Mūsu teritorijas jaunas aneksijas gadījumā, nav ko runāt ar Putinu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 10:50, 28.09.2022


Ja Krievija mēģinās uz okupētajās Ukrainas teritorijās rīkoto pseidoreferendumu pamata tās anektēt, tas nozīmēs jebkādu sarunu izbeigšanu ar Maskavu, otrdien savā uzrunā ANO Drošības padomē paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.



"[Aneksija -] tas ir mēģinājums nozagt citas valsts teritoriju. Tas ir mēģinājums dzēst starptautisko tiesību normas. Un tas ir ļoti cinisks mēģinājums piespiest vīriešus okupētajā Ukrainas teritorijā uz mobilizāciju Krievijas armijā, lai viņus sūtītu karot pret savu dzimteni!" uzsvēra Zelenskis.

Viņš sacīja, ka ir tikai viens ceļš, kā novērst šādas Krievijas darbības: izslēgt to no visām starptautiskajām organizācijām vai apturēt tās dalību, it īpaši atņemt Krievijai ANO Drošības padomes pastāvīgās dalībvalsts ar veto tiesībām statusu; pastiprināt sankcijas pret Maskavu visās jomās; sniegt Ukrainai visu nepieciešamo finansiālo un militāro atbalstu, kā arī juridiski saistošas drošības garantijas.

"Es gribu, lai visi to saprastu. Šo pseidoreferendumu atzīšana par normāliem no Krievijas puses, tā sauktā "Krimas scenārija" realizēšana un kārtējais Ukrainas teritorijas aneksijas mēģinājums nozīmēs to, ka ar šo Krievijas prezidentu nav par ko runāt. Aneksija ir tāds solis, kas nostāda viņu vienu pret visu cilvēci. Tieši šāds skaidrs signāls tagad ir vajadzīgs no katras pasaules valsts," rezumēja Zelenskis.

Krievija no 23. līdz 27. septembrim rīkoja tā sauktos "referendumus" par pievienošanos Krievijai tās okupētajās Doneckas, Luhanskas, Zaporižjas un Hersonas apgabalu teritorijās.

Lielbritānijas izlūkdienests apgalvo, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins, piektdien uzrunājot abas Krievijas parlamenta palātas, varētu paziņot par okupēto Ukrainas teritoriju aneksiju.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas

Krievija sākusi izvest savus karavīrus no Kalnu Karabahas, ko Azerbaidžāna pagājušajā gadā atkaroja Armēnijai, trešdien paziņoja Kremlis.

Pasaule «Konfiscēt Krievijas valsts īpašumus un tos izmantot»

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja mudina visas valstis, kurās atrodas Krievijas valsts aktīvi, sadarboties, lai šos aktīvus nekavējoties nodotu starptautiskajam kompensācijas mehānismam.

Pasaule Bavārija aizliegs smēķēt marihuānu «Oktoberfest» un citos festivālos

Vācijas Bavārijas federālā zeme aizliegs marihuānas smēķēšanu publiskos festivālos un alus dārzos, tai skaitā pasaulē populārākajos alus svētkos "Oktoberfest", otrdien paziņojusi federālās zemes valdība.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Čerņihivā nogalināti astoņi cilvēki

Krievijas raķešu triecienā Čerņihivas pilsētai, Ukrainas ziemeļos, nogalināti astoņi cilvēki un gandrīz 20 ievainoti, trešdien paziņojušas vietējās amatpersonas.

Lasiet arī

Sabiedrība Skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, ar kuriem plānots noteikt, ka skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves.

Interesanti fakti Sestdien Jūrmalciems gaida ciemiņus (+VIDEO)

Kurzemes piekraste parādīsies visā savā pavasara krāšņumā.

Sabiedrība Eksperts paskaidro, kā uz 100% izmantot viedtālruni (+VIDEO)

Ne tikai drošības sistēmas, bet arī kiberuzbrukumi kļūst arvien komplicētāki.

Sabiedrība Visi Valsts kontroles 2023.gada finanšu revīzijās atzinumi ir bez iebildēm

Valsts kontrole pabeigusi darbu pie 2023.gada finanšu revīzijām, kurās visi 26 sniegtie atzinumi ir bez iebildēm, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles pārstāvji.