• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Opozicionārs: atbildību par sprādzienu Piemaskavā uzņemas partizānu kustība

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:45, 22.08.2022


Bijušais Krievijas parlamenta deputāts opozicionārs Iļja Ponomarjovs paziņojis, ka atbildību par "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meitas labējās aktīvistes un propagandistes Darjas Duginas nogalināšanu auto sprādzienā Piemaskavā uzņemas līdz šim nezināmā partizānu kustība "Nacionālā republikāņu armija" (NRA).


Aleksandrs Dugins.

Darjas Duginas auto uzspridzināšana Piemaskavā bija partizānu pretošanās akcija pret Kremļa režīmu, "YouTube" kanālā "Utro fevraļa" apgalvoja politiķis. Atbildību par notikušo uzņemas NRA, viņš piebilda.

Tiesa, patlaban nav iespējams pārliecināties, vai šāda organizācija vispār eksistē, un vairāki komentētāji sociālajos medijos izteikuši šaubas, vai Kremļa oponenti spētu sarīkot šādu tehniski sarežģītu uzbrukumu.

"YouTube" publicētā video Ponomarjovs, kas patlaban dzīvo Ukrainā, norādīja, ka šis uzbrukums "pāršķir jaunu lappusi krievu pretestībā putinismam. Jauna lappuse, bet tā nebūs pēdējā".

Atbilstoši Ponomarjova teiktajam šī partizānu kustība pēdējo mēnešu laikā jau sarīkojusi vairākus uzbrukumus, arī veicot oficiālo iestāžu dedzināšanu.

47 gadus vecais opozicionārs arī deva mājienu, ka nākamo mēnešu laikā var notikt jauni uzbrukumi, arī Krievijas valdībai un drošības spēkiem.

Ponomarjovs vēlāk paziņoja, ka pirmo vēstījumu no NRA saņēmis 20.augustā. Nākamajā vēstījumā tika ziņots par Aleksandra Dugina un viņa meitas nāvi.

Vēlāk noskaidrojās, ka pats Dugins nav gājis bojā, tomēr cilvēki, kas sarīkojuši akciju, apgalvoja, ka auto bijuši divi cilvēki.

Jau pēc Ponomarjova paziņojuma Krievijas starptautiskās sadarbības federālā dienesta ("Rossotrudņičestvo") vadītājs Jevgēņijs Primakovs izsludinājis Ponomarjova "medības", vēsta tīmekļa izdevums "The Insider".

Primakovs piedāvā sarīkot "radošu konkursu" par labāko video, kurā Ponomarjovs "rāpo ar salauztām kājām", norāda izdevums.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Piemaskavā sprāgstot automašīnai, tika nogalināta galēji labējā filozofa un "krievu pasaules" ideologa Dugina meita Darja.

Eksplodējis pie auto piestiprināts spridzeklis, apliecināja Krievijas Izmeklēšanas komisija.

Dugins ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais un dažkārt ticis dēvēts par "Putina smadzenēm" un "Putina Rasputinu".

Tāpat kā tēvs arī Darja Dugina aktīvi atbalstījusi karu pret Ukrainu.

Krievijas okupētās Doneckas apgabala daļas marionešu administrācijas nominālais līderis Deniss Pušiļins ziņapmaiņas platformā "Telegram" sprādziena sarīkošanā apsūdzējis Ukrainas varasiestādes, apgalvojot, ka tās "mēģināja likvidēt Aleksandru Duginu, bet uzspridzināja viņa meitu".

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks noliedza, ka Kijiva stāvētu aiz šī uzbrukuma.

"Ukrainai ar to, neapšaubāmi, nav nekāda sakara. Mēs neesam krimināla valsts, kāda ir Krievija, un pavisam noteikti neesam teroristiska valsts," nacionālā telemaratona ēterā, komentējot vadītāja teikto, ka Krievija cenšas notikušajā vainot Ukrainu, sacīja Podoļaks.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuva izmaksās 100 000 eiro kompensāciju CIP cietumā turētajam

Lietuva nav pārsūdzējusi Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu lietā par nelikumīgu Saūda Arābijas pilsoņa turēšanu iespējamā slepenā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) cietumā netālu no Viļņas.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.

Pasaule Jālemj par Krievijas Centrālās bankas iesaldētās peļņas novirzīšanu Ukrainai

Latvijas aizsardzības ministrs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Pasaule Ekvadorieši referendumā atbalsta narkobaronu izdošanu ASV

Ekvadorā vairākums vēlētāju svētdien referendumā atbalstījuši mafijas karteļu vadītāju izdošanu ASV, paziņojusi Nacionālā vēlēšanu padome.

Lasiet arī

Pasaule Britu izlūki: Krievija par sankcijām pakļautām precēm pārmaksā 60%

Trešās valstis par dažu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krieviju nosaka pat vairāk nekā 60% uzcenojumu, tādējādi izjaucot Krievijas ieroču eksporta piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru un sarežģījot maksājumu mehānismus, kā rezultātā ievērojami samazinās Krievijas ieroču eksports, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums.

Sabiedrība Medijs: Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15

Krievijai Latvijā pieder 16 īpašumi, bet Baltkrievijai - 15, tostarp Rīgā ir seši Krievijai piederoši nekustamie īpašumi un divi Baltkrievijai piederoši nekustamie īpašumi, vēsta Latvijas sabiedrisko mediju platforma "Lsm.lv".

Pasaule Mediji: Havanas sindroma uzbrukumus ASV amatpersonām organizēja Krievija

Mīklainās veselības problēmas, kas zināmas kā "Havanas sindroms", varētu būt radušās no Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) 29155.vienības aģentu izmantotajiem virzītās enerģijas ieročiem, secināts kopīgā pētījumā, ko veica tiešsaistes laikraksts "The Insider", ASV televīzijas kanāla CBS raidījums "60 Minutes" un Vācijas žurnāls "Der Spiegel".

Pasaule Maskavā aizturēti pieci žurnālisti

Maskavā policija pēdējo 24 stundu laikā aizturējusi piecus neatkarīgos žurnālistus, no kuriem viens ticis piekauts, ceturtdien paziņojusi nevalstiskā organizācija "OVD-Info".