• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


FSB "krievu pasaules" ideologa meitas nāvē vaino Ukrainu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 16:13, 22.08.2022


Krievijas Federālais Drošības dienests (FSB) pirmdien apgalvoja, ka aiz sestdien Piemaskavā notikušā auto sprādziena, kurā tika nogalināta "krievu pasaules" ideologa Aleksandra Dugina meita Darja Dugina, stāv Ukraina.



"Šo noziegumu sagatavoja un pastrādāja Ukrainas specdienesti," paziņojumā apgalvo FSB.

Atbilstoši FSB versijai noziegumu pastrādājusi 1979.gadā dzimusī Ukrainas pilsone Natālija Vovka, kas tagad jau patvērusies Igaunijā.

Vovka ieradusies Krievijā 23.jūlijā kopā ar 12 gadus veco meitu Sofiju Šabanu.

"Slepkavības dienā Vovka un Šabana atradās literāri muzikālajā festivālā "Tradīcija", kur Dugina bija goda viesis. Pēc tam, kad tika īstenota Duginas vadītās automašīnas vadāmā uzspridzināšana, 21.augustā Vovka kopā ar meitu izbrauca caur Pleskavas apgabalu uz Igauniju," savu notikušā versiju paziņojumā klāsta FSB.

Jau ziņots, ka sestdienas vakarā Piemaskavā sprāgstot automašīnai, tika nogalināta galēji labējā filozofa un "krievu pasaules" ideologa Dugina meita Darja.

Eksplodējis pie auto piestiprināts spridzeklis, apliecināja Krievijas Izmeklēšanas komisija.

Dugins ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina sabiedrotais un dažkārt ticis dēvēts par "Putina smadzenēm" un "Putina Rasputinu".

Tāpat kā tēvs arī Darja Dugina aktīvi atbalstījusi karu pret Ukrainu.

Krievijas okupētās Doneckas apgabala daļas marionešu administrācijas nominālais līderis Deniss Pušiļins ziņapmaiņas platformā "Telegram" sprādziena sarīkošanā svētdien apsūdzēja Ukrainas varasiestādes, apgalvojot, ka tās "mēģināja likvidēt Aleksandru Duginu, bet uzspridzināja viņa meitu".

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks noliedza, ka Kijiva stāvētu aiz šī uzbrukuma.

"Ukrainai ar to, neapšaubāmi, nav nekāda sakara. Mēs neesam krimināla valsts, kāda ir Krievija, un pavisam noteikti neesam teroristiska valsts," svētdien nacionālā telemaratona ēterā, komentējot vadītāja teikto, ka Krievija cenšas notikušajā vainot Ukrainu, sacīja Podoļaks.

Tikmēr bijušais Krievijas parlamenta deputāts opozicionārs Iļja Ponomarjovs svētdienas vakarā paziņoja, ka atbildību par Duginas nogalināšanu auto sprādzienā Piemaskavā uzņemas līdz šim nezināmā Krievijas partizānu kustība "Nacionālā republikāņu armija" (NRA).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Eksperts: Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi

Turpmākajos gados Baltijas valstu aizsardzība maksās dārgi un tām būs nepieciešams apjomīgs NATO sabiedroto atbalsts, trešdien Valsts kancelejas organizētajā diskusijā "Latvijas 20 gadi NATO un ES" uzsvēra Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra direktors Toms Rostoks.

Pasaule ISW: Lukašenko grauj Kremļa naratīvu par Piemaskavas teroraktu

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko, paziņojot, ka teroraktu Piemaskavā sarīkojušie uzbrucēji sākotnēji bēguši uz Baltkrieviju, tiešā formā grauj Kremļa naratīvu par Ukrainas līdzdalību, norāda ASV Kara studiju institūta (ISW) eksperti.

Pasaule Akumulatora vai benzīna zāles trimmeris, kuru izvēlēties?

Zāles trimmeris ir neaizstājams palīgs ikvienā dārzā, nodrošinot tīru un koptu zāliena izskatu. Mūsdienu tirgū pieejamie zāles trimmeri iedalās divās galvenajās kategorijās – akumulatora un benzīna trimmeri. Katram no tiem ir savi plusi un mīnusi, kas var ietekmēt lietotāja izvēli. Tie atšķiras ar jaudu, izmantošanas ērtumu un piemērotību dažādiem darba apstākļiem.

Pasaule ANO:Krievijas karavīri pēdējā laikā varētu būt nogalinājuši 32 ukraiņu gūstekņus

ANO Cilvēktiesību komisāra birojs ir ieguvis pierādījumus, ka Krievijas karavīri no 2023.gada decembra līdz 2024.gada februārim varētu būt nogalinājuši vismaz 32 Ukrainas karagūstekņus.

Lasiet arī

Pasaule Krievijā apšaudē koncertzālē nogalināti cilvēki (VIDEO)

Apšaudē un ugunsgrēkā, kas izcēlušies netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl", piektdien gājuši bojā vismaz 40 cilvēki, ziņo lietotnes "Telegram" kanāls "112", kas saistīts ar Krievijas totalitārā režīma drošības iestādēm.

Pasaule Baltijas jūrā Krievijas karaflotes mācību laikā raķete trāpījusi zvejas kuģim

Baltijas jūrā otrdien nogrimis Krievijas zvejas traleris "Kapitan Lobanov", kad tam Krievijas karaflotes mācību laikā trāpījusi raķete, vēsta telekanāls "Doždj", atsaucoties uz kuģa komandas locekļa radinieku.

Pasaule Krievijas varasiestādes: akcija «Pusdienlaiks pret Putinu» ir nelikumīga

Maskavas prokuratūra ceturtdien brīdinājusi, ka opozīcijas iecerētā akcija "Pusdienlaiks pret Putinu" esot nelikumīga.

Ekonomika Saeima izskatīs ideju atteikties no jebkādas ekonomiskās sadarbības ar Krieviju

Saeima šodien nodeva izskatīšanai Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas deputātu iesniegto Saeimas lēmumprojektu, kurā Ministru kabinets aicināts steidzami īstenot tādus pasākumus, kas paredz pilnīgu atteikšanos no jebkādas ekonomiskas sadarbības ar agresorvalstīm - Krieviju un Baltkrieviju.