• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Putins pauž Erdoganam vēlmi stiprināt ekonomiskos sadarbību

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 22:19, 05.08.2022


Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien sacīja Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoganam, ka cer parakstīt vienošanos par tirdzniecības un ekonomisko saišu stiprināšanu.



Iepriekš tika prognozēts, ka Putina un Erdogana sarunās Sočos galvenie temati būs Krievijas iebrukums Ukrainā un Turcijas iespējamā jaunā operācija Sīrijā.

"Es ceru, ka mēs šodien spēsim parakstīt atbilstošu memorandu par mūsu tirdzniecības un ekonomikas saišu attīstīšanu," sacīja Putins. "Es ticu, ka [šodienas tikšanās] pavērs pilnīgi jaunu lappusi Turcijas-Krievijas attiecībās," savukārt norādīja Erdogans.

Putins arī pateicās Erdoganam par palīdzību centienos atsākt Ukrainas labības eksportu.

"Piegādes jau ir sākušās, es gribētu jums pateikties gan par to, gan arī faktu, ka vienlaikus tika pieņemts blakus lēmums par nepārtrauktām Krievijas pārtikas un mēslojuma piegādēm pasaules tirgiem," sacīja Putins.

Kremļa saimnieks arī cildināja dabasgāzes cauruļvada "TurkStream" projektu, norādot, ka Eiropai vajadzētu būt pateicīgai Turcija par nepārtrauktām Krievijas gāzes piegādēm.

Sagaidāms, ka Putinam un Erdoganam būs sarunas un darba pusdienas, tomēr kopīga preses konference rīkota netiks.

Putins un Erdogans pēdējo reizi tikās jūlijā Irānā trīspusējā samitā.

Tad Putins Erdoganam sacīja, ka Krievija ir pret jebkādu jaunu ofensīvu, ko Turcija varētu plānot pret kurdu kaujiniekiem Sīrijas ziemeļos.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība Kurzemē šovasar pulcēsies Eiropas arhitekti (+VIDEO)

Liepājas centrs iegūs arī starptautisku dimensiju.

Kultūra Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms

Rīgas Vāgnera teātra ēkā noslēdzies demontāžas posms, kā arī pabeigts ēkas tehniskais projekts, informē Rīgas Riharda Vāgnera biedrības (RRVB) pārstāvji.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.