Lietuva aizliedz Georga lentes un citus Krievijas simbolus

Pasaule
LETA 21:44, 19.04.2022 0

Lietuvas parlaments aizliedzis Georga lentes un citu Krievijas karā Ukrainā izmantoto simbolu publisku izmantošanu.

 
Foto: LETA

Seims otrdien pieņēma atbilstošus grozījumus Administratīvo pārkāpumu likumā un Likumā par pulcēšanos. Par grozījumiem balsoja 124 Seima deputāti, viens bija pret un divi atturējās.

Grozījumi spēkā stāsies, kad tos parakstīs Lietuvas prezidents Gitans Nausēda.

Tie aizliedz izmantot "totalitāru vai autoritāru režīmu simbolus, kurus šie režīmi izmantoja vai izmanto agrākā vai pašreizējā militārā agresijā un/vai noziegumu pret cilvēci un kara noziegumu, kas tikuši vai tiek pastrādāti, propagandā".

Grozījumos īpaši izcelts, ka "divkrāsu (melna un oranža") Svētā Georga lente" par tādu simbolu ir uzskatāma visos gadījumos.

Tāpat grozījumi attiecas uz simboliem "Z" un "V", ko Krievijas karaspēks izmanto iebrukumā Ukrainā.

Par aizliegto simbolu publisku izrādīšanu privātpersonas Lietuvā varēs sodīt ar 300-700 eiro sodu, savukārt juridiskām personām sods varēs sasniegt 1200 eiro.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Lasiet arī

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Pasaule Vācija vēlas skolas un bērnudārzus dislocēto karavīru bērniem Lietuvā

Vācija vēlas, lai Lietuvā dislocēto karavīru ģimenēm skola un bērnudārzs tiktu nodrošināts gan Viļņā, gan Kauņā, trešdien paziņoja Lietuvas parlamenta Nacionālās drošības un aizsardzības komisijas priekšsēdētājs Laurīns Kasčūns.

Kultūra Pēc koncerta Kremlī Pupo tiek liegts uzstāties Šauļos

Itāliešu popmūzikas veterānam Pupo tiks liegts aprīlī uzstāties Šauļu arēnā, jo pagājušajā nedēļā viņš piedalījās koncertā Maskavas Kremļa pilī kopā ar Krievijas zvaigznēm, kas paudušas atbalstu iebrukumam Ukrainā.

Pasaule Lietuvas aizsardzības ministrs paziņo par atkāpšanos

Lietuvas aizsardzības ministrs Arvīds Anušausks paziņojis par atkāpšanos, piektdien pavēstīja valdība.