Baidens nodēvējis Putinu par kara noziedznieku

Pasaule
LETA 07:18, 17.03.2022 0

ASV prezidents Džo Baidens trešdien nodēvējis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par kara noziedznieku.

 

"Es domāju, ka viņš ir kara noziedznieks," žurnālistiem sacīja Baidens.

Baltā nama preses sekretāre Džena Psaki sacīja, ka prezidents runājis no sirds pēc Ukrainas kara reportāžu noskatīšanās televīzijā.

Psaki norādīja, ka ASV Valsts departaments jau ir sācis tiesisku procesu, lai pārbaudītu Krievijas darbības.

Šī ir pirmā reize, kad Baidens izmantojis frāzi "kara noziedznieks", runājot par Putinu.

ASV prezidents vēlāk tviterī ierakstīja: "Putins nodara Ukrainai šausminošus postījumus (..) - bombardē dzīvojamās mājas un dzemdību nodaļas."

Komentējot ziņas, ka Krievijas karaspēks sagrābis par ķīlniekiem ārstus un pacientus Mariupoles slimnīcā, Baidens sacīja: "Tās ir zvērības. Tas raisa sašutumu visai pasaulei."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Baidens ieguvis pietiekami daudz balsu demokrātu nominācijas nodrošināšanai

ASV prezidents Džo Baidens otrdien sasniedza nepieciešamo delegātu skaitu, lai nodrošinātu Demokrātu partijas nomināciju startam prezidenta vēlēšanās novembrī.

Pasaule Baidens runā par valsts stāvokli uzbrūk Trampam

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien teica runu par valsts stāvokli, tās sākumā uzbrūkot savam gaidāmajam prezidenta vēlēšanu sāncensim Donaldam Trampam un brīdinot, ka ASV demokrātija ir apdraudēta.

Pasaule Baidens un Tramps triumfē «Lielās otrdienas» priekšvēlēšanās

ASV prezidents Džo Baidens un eksprezidents Donalds Tramps otrdien triumfēja savu partiju priekšvēlēšanās tā dēvētajā Lielajā otrdienā, kad vienlaikus tika izcīnītas demokrātu un republikāņu nacionālo konventu delegātu balsis turpat vai trešdaļā štatu.

Pasaule Baidens: ASV sāks palidzības piegādes Gazai ar gaisa transportu

ASV sāks piegādāt palīdzības kravas Gazas joslai ar gaisa transportu, piektdien paziņoja ASV prezidents Džo Baidens.