• Antoņina,
  • Ņina,
  • Ninona,
  • Oksana
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas karaspēks arī pēc mācībām paliks Baltkrievijā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 14:42, 20.02.2022


Lai gan Baltkrievijas un Krievijas militārās mācības "Sojuznaja rešimostj" oficiāli beidzās svētdien, Krievijas karaspēks paliks Baltkrievijā, lai veiktu "kaujas gatavības pārbaudi", paziņoja Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins.



Kā iemeslu šādam lēmumam viņš minēja militārās aktivitātes pieaugumu pie Baltkrievijas un Krievijas ārējām robežām un situācijas saasināšanos Donbasā. Turklāt ministrs nenosauca termiņu, cik ilgi Krievijas karaspēks uzturēsies Baltkrievijā,

"Saistībā ar militārās aktivitātes pieaugumu pie Savienotās valsts ārējām robežām un situācijas saasināšanos Donbasā Baltkrievijas Republikas un Krievijas Federācijas prezidenti pieņēmuši lēmumu turpināt Savienotās valsts reaģēšanas spēku pārbaudi," sacīja Hreņins, svētdien apkopojot mācību "Sojuznaja rešimostj" rezultātus.

Viņš norādīja, ka tā dēvētajā gatavības pārbaudē "tiks rūpīgi izstrādāti Savienotās valsts aizsardzības plāni", kuriem līdzšinējās mācībās pievērsta mazāk detalizēta uzmanība.

Hreņins uzsvēra, ka "pārbaudes" nolūks ir "nodrošināt adekvātu reaģēšanu un deeskalēt militāro sagatavošanos, ko īsteno nelabvēļi mūsu kopīgo robežu tuvumā".

Baltkrievijas un Krievijas kaimiņvalstīs "izveidoti daudzi karaspēka grupējumi, tostarp - trešo valstu", sacīja ministrs.

Baltkrievijas Drošības padomes valsts sekretārs Aleksandrs Volfovičs sestdien paziņoja, ka pēc mācību "Sojuznaja rešimostj" beigām "kaujas gatavības pārbaude" var tikt pagarināta.

"Mācības ir viens no pārbaudes noslēdzošās stadijas posmiem. Pārbaude var tik pagarināta. Kad, uz cik ilgu laiku - šo lēmumu pieņems pārbaudes vadītājs," Volfoviča teikto citēja Baltkrievijas režīma oficiālā ziņu aģentūra "BelTA".

Iepriekš amatpersonas Maskavā un Minskā paziņoja, ka pēc mācību beigām Krievijas karaspēks Baltkrieviju atstās. Kā iemeslu minot piedalīšanos mācībās, uz Baltkrieviju nosūtīti apmēram 30 000 Krievijas karavīru un bruņojums. Rietumvalstis uzskata, ka Krievija plāno izmantot Baltkrievijas teritoriju, lai iebruktu Ukrainā.

Krievija pie Ukrainas robežām koncentrējusi vairāk nekā 150 000 karavīru. ASV prezidents Džo Baidens piektdien, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, pauda pārliecību, ka Krievijas prezidents Putins ir pieņēmis lēmumu iebrukt Ukrainā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvā notiek Seima vēlēšanu otrā kārta

Lietuvā svētdien notiek Seima vēlēšanu otrā kārta, kurā tiks ievēlēti 63 deputāti vienmandāta apgabalos.

Pasaule Slaidiņš skaidro, kāpēc ukraiņi uzbrūk Krievijas spirta rūpnīcām

“Ukraiņi atkal “ieplēsuši” pa divām Krievijas spirta rūpnīcām,” TV24 raidījumā “Aktuālais par karadarbību Ukrainā” stāsta Jānis Slaidiņš, NBS majors, Zemessardzes štāba virsnieks. Par to raksta LA.LV.

Pasaule Gruzijas parlamenta vēlēšanās vadībā prokrieviskā partija

Gruzijas opozīcijas partijas paziņojušas par parlamenta vēlēšanu rezultātu neatzīšanu pēc Centrālās vēlēšanu komisijas paziņojuma, ka pēc aptuveni 72% balsu saskatīšanas valdošā partija "Gruzijas sapnis" atrodas vadībā ar 53% balsu.

Pasaule Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas droni «Shahed»

Naktī uz ceturtdienu Baltkrievijā ielidojuši divi Krievijas trieciendroni "Shahed", kas bija palaisti pret mērķiem Ukrainā, un tie notriekti, ziņo aktīvistu organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule Lukašenko apžēlojis 30 saistībā ar protestiem notiesātus cilvēkus

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apžēlojis 30 ieslodzītos, kas bija notiesāti par protestiem pret valdību, trešdien paziņojis Lukašenko birojs.

Pasaule Baltkrievijā ielidojuši vismaz seši krievu lidroboti

Baltkrievijas teritorijā ielidojuši vismaz seši uzbrukuma lidroboti "Shahed", kurus krievi naktī uz otrdienu raidīja uz Ukrainu, paziņojusi organizācija "Belaruski Hajun", kas novēro Krievijas un Baltkrievijas armijas aktivitātes.

Pasaule Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā

Četri Baltkrievijā aizturētie jaunieši atgriezušies Latvijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) paziņojums sociālajos tīklos.