• Agija,
  • Aldonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Francija pastiprina Covid-19 ierobežojumus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:52, 28.12.2021


Francijas varas iestādes pirmdien paziņoja par Covid-19 ierobežojumu pastiprināšanu laikā, kad jaunu Covid-19 gadījumu skaits ir pieaudzis līdz jauniem rekordiem.



Cilvēkiem Francijā tagad jābūt vakcinētiem, lai varētu apmeklēt pasākumus, doties uz restorāniem vai veikt garākus ceļojumus.

Valstī ieviestā koronavīrusa pasu sistēma no 15.janvāra vairs neatzīs par pietiekamu negatīvu Covid-19 testu, ja šo pārmaiņu apstiprinās parlaments, pirmdienas vakarā paziņoja premjerministrs Žans Kastekss.

Viņš sacīja, ka jaunie ierobežojumi būs spēkā virsmaz trīs nedēļas, lai novērstu veselības aprūpes sistēmas pārslodzi un aizsargātu ekonomiku.

Viens no jauno noteikumu izņēmumiem attiecas uz veikaliem, kurus cilvēki vairumā gadījumu vēl var apmeklēt bez vakcinācijas pierādījuma.

Visiem, kas apmeklēs pilsētu centrus, būs jāvalkā sejas maskas.

No nākamās nedēļas lielos pasākumos dalībnieku skaits tiks ierobežots līdz 2000 cilvēkiem iekštelpās un 5000 cilvēkiem ārtelpās.

Būs aizliegts ēst un dzert kinoteātros, teātros, sporta iestādēs un sabiedriskajā transportā, ieskaitot tālsatiksmes braucienus. Restorānos un bāros tas būs atļauts, tikai sēžot pie galdiņiem.

Darbavietās, kur tas iespējams, strādāšana no mājām būs jānodrošina vismaz trīs dienas nedēļā.

Francijā pret Covid-19 ir vakcinēti 90% no iedzīvotājiem, kam paredzētas vakcīnas, tomēr septiņu dienu Covid-19 incidence uz 100 000 cilvēkiem ir pieaugusi līdz 712.

Ir paredzēts, ka skolas atsāks darbu 3.janvārī, bet tiek plānots nodrošināt attālinātas mācības.

Kastekss sacīja, ka līdz nedēļas beigām tiks pieņemts lēmums par karantīnas perioda saīsināšanu, lai novērstu to, ka straujš Covid-19 gadījumu skaita pieaugums pārmērīgi palēnina ekonomisko dzīvi.

Jaunie pasākumi būs mazāk stingri nekā pērnā gada decembrī, kad bija ieviesta nakts komandantstunda.

Šoreiz Vecgada vakarā nav plānots ieviest komandantstundu, bet premjers ieteica izvairīties no lielas svinēšanas, valkāt sejas masku, vēdināt telpas un veikt Covid-19 testu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija pārceļ kara lidmašīnas no Pleskavas uz Sibīriju

Krievija pārvieto Pleskavā izvietotās kara transporta lidmašīnas "Il-76" uz 2700 kilometru attālo Hantu-Mansu reģionu, jo bažījas par iespējamiem Ukrainas gaisa uzbrukumiem, ziņo igauņu laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Pasaule Ķīna pārmet Filipīnām spriedzes saasināšanu Dienvidķīnas jūrā

Ķīna ceturtdien pārmetusi Filipīnām spriedzes saasināšanā Dienvidķīnas jūrā.

Pasaule Ukraina naktī notriekusi 26 krievu lidrobotus

Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 26 lidrobotus, ko Krievija raidīja uz mērķiem Ukrainā, ceturtdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Kolumbija izraida Argentīnas diplomātus tās prezidenta izteikumu dēļ

Kolumbija trešdien paziņoja, ka ir likusi izraidīt Argentīnas diplomātus pēc tam, kad Argentīnas prezidents Havjers Milejs nosauca Kolumbijas prezidentu Gustavo Petro par "teroristu" un "slepkavu".

Lasiet arī

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Profesors: Masveida masku nēsāšana šobrīd nav nepieciešama

Masveida masku nēsāšana, lai pasargātu sevi un apkārtējos no inficēšanās ar Covid-19, šobrīd nav nepieciešama, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Veselība Pieaug mirstība no Covid-19

Pagājušajā nedēļā stacionēti 226 Covid-19 pacienti. Riska grupu pacienti aicināti vakcinēties.

Sabiedrība Infektologs nākamo Covid-19 vilni sagaida pēc pāris mēnešiem

Nākamo Covid-19 izplatības vilni Latvijā var gaidīt pēc pāris mēnešiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja infektologs Uga Dumpis.