• Georgs,
  • Jurģis,
  • Juris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Beļģijas valdība vienojas par visu AES slēgšanu līdz 2025.gadam

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 19:43, 23.12.2021 2


Beļģijas valdība panākusi vienošanos par esošo atomelektrostaciju (AES) slēgšanu līdz 2025.gadam, tomēr investīcijas atomenerģijas tehnoloģijās tiks turpinātas, ceturtdien vēsta sabiedriskās raidorganizācijas RTBF un VRT.



Koalīcija, ko veido septiņas partijas, nedēļām ilgi strādāja pie šīs vienošanās, zaļajiem stingri iestājoties par to, lai tiktu ievērots 2003.gada likums, kas paredz atteikšanos no atomenerģijas, savukārt franciski runājošie liberāļi atbalstīja divu jaunāko reaktoru saglabāšanu.

Beļģijā ir divas AES ar kopumā septiņiem reaktoriem, ko apkalpo Francijas uzņēmums "Engie".

Pēc ilgām sarunām ministri panāca kompromisu, nolemjot pēdējo AES slēgt 2025.gadā, ziņo raidorganizācijas.

Tomēr Beļģija investēs 100 miljonus eiro atomenerģijas tehnoloģiju attīstībā, liekot uzsvaru uz mazākiem modulāriem reaktoriem.

Taču Beļģijai vēl jāizlemj, kā kompensēt elektroenerģijas iztrūkumu, un viena no iespējām ir ar dabasgāzi darbināmās elektrostacijas. Lēmums par to varētu tikts pieņemts pavasarī.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Braže: Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties

Ukrainai veltītā palīdzība nedrīkst mazināties, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže, pirmdien piedaloties Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomē Luksemburgā.

Pasaule Lietuva izmaksās 100 000 eiro kompensāciju CIP cietumā turētajam

Lietuva nav pārsūdzējusi Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu lietā par nelikumīgu Saūda Arābijas pilsoņa turēšanu iespējamā slepenā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) cietumā netālu no Viļņas.

Pasaule Ukrainas izlūkdienesta vadītājs prognozē grūtus laikus, bet ne Armagedonu

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieks Kirillo Budanovs intervijā BBC Ukrainas dienestam prognozēja sarežģītu situāciju valstī maija vidū un jūnija sākumā.

Pasaule Jālemj par Krievijas Centrālās bankas iesaldētās peļņas novirzīšanu Ukrainai

Latvijas aizsardzības ministrs piedalījās ES Ārlietu padomes sanāksmē Luksemburgā.

Lasiet arī

Pasaule IAEA konstatējusi vairāk nekā 40 nozīmīgus incidentus Ukrainas kodolobjektos

ANO Starptautiskā atomenerģijas aģentūra (IAEA) kopš kara sākuma konstatējusi vairāk nekā 40 nozīmīgus incidentus Ukrainas atomelektrostacijās, teikts aģentūras ziņojumā.

Pasaule Slovēnija pagarina Krško AES darbību līdz 2043.gadam

Slovēnijas vienīgā atomelektrostacija (AES) saņēmusi vides un drošības atļaujas, kas nepieciešamas, lai pagarinātu tās darbības ilgumu līdz 2043.gadam, paziņoja Slovēnijas valdība.

Ekonomika Vitenbergs neizslēdz iespēju Latvijā nākotnē būvēt neliela izmēra AES

Ja neliela izmēra atomelektrostaciju (AES) tehnoloģijas būs pieejamas par pieņemamu cenu, nākotnē nav izslēgta šādas AES izveide arī Latvijā, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA).

Ekonomika Saeimā pauž atbalstu idejai sākt darbu pie AES izbūves

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien atbalstīja priekšlikumu Enerģētikas likumā noteikt normu, ka Latvijas sistēmas operatoram ir pienākums nodrošināt nepieciešamo infrastruktūru atomelektrostacijas (AES) būvniecībai Latvijas teritorijā.