• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Navaļnijs sācis strādāt cietuma šūšanas cehā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 17:37, 07.12.2021


Ieslodzījumā esošais Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs otrdien sociālajos tīklos pavēstījis, ka sācis darbu cietuma šūšanas cehā, pakļaujoties ieslodzījuma vietas vadības pamudinājumam.


Foto: Instagram

Vladimiras apgabala cietuma vadība opozicionāru informējusi, ka viņam ir jāsāk strādāt.

"Jūsu, ieslodzītais Navaļnij, labošana nav iespējama bez iesaistīšanas darba aktivitātēs. Jūs pie mums sēžat deviņus mēnešus, būtu laiks sākt strādāt," sociālajos tīklos Navaļnijs pārstāsta cietuma amatpersonu teikto.

Vakanču vidū, kas piedāvātas ieslodzītajiem, bijis darbs pavāra, cepēja un šuvēja amatos.

Kā skaidroja Navaļnijs, viņš apsvēris domu par pievēršanos maizes cepēja amatam, tomēr beigās izšķīries pa labu šūšanai.

Kā atgādina "Radio Brīvība", ieslodzījuma laikā Krasnokamenskā šuvēja motorista profesiju apguvis arī Kremļa nežēlastībā kritušais naftas magnāts Mihails Hodorkovskis. Pēc tam, kad viņš nokārtojis eksāmenu šajā profesijā, viņa lūgums par atbrīvošanu pirms termiņa beigām noraidīts.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijā notikušās saindēšanas ar ķīmisko ieroci "Novičok".

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Oktobrī Navaļnijam tika piešķirta Eiropas Savienības augstākais cilvēktiesību apbalvojums - Saharova balva par domas brīvību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kolumbijā nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, visi gājuši bojā

Kolumbijas ziemeļos ir nogāzies armijas helikopters ar deviņiem cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, pirmdien paziņoja Kolumbijas armija.

Pasaule ANO eksperti apstiprina, ka Harkivā sprāgusi Ziemeļkorejas raķete

ANO eksperti nosūtījuši ANO Drošības padomei ziņojumu, kurā apstiprināts, ka pret Ukrainu izmantota Ziemeļkorejā ražota ballistiskā raķete, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", kas iepazinusies ar ziņojuma tekstu.

Pasaule Krievijas raķešu triecienā Odesai nogalināti vismaz pieci cilvēki

Krievijas armija pirmdienas vakarā ar raķetēm apšaudīja Ukrainas dienvidu pilsētu Odesu, nogalinot vismaz piecus cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 30, paziņoja Ukrainas Valsts ārkārtas situāciju dienests un vietējās amatpersonas.

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Lasiet arī

Pasaule "Google" bloķē Navaļnija atbalstītās "gudrās balsošanas" materiālus

ASV tehnoloģiju kompānija "Google" bloķējusi to kandidātu sarakstus, par kuriem Krievijas Valsts domes vēlēšanās iesaka balsot opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki tā dēvētās gudrās balsošanas kampaņas ietvaros.

Pasaule Navaļnija reģionālo biroju tīkls paziņo par darbības pārtraukšanu

Krievijā cietumā ieslodzītā opozicionāra Alekseja Navaļnija reģionālo biroju tīkls nolēmis pārtraukt darbību, ar šādu paziņojumu nākot klajā pirms tiesas lēmuma attiecībā uz prokuratūras prasību atzīt ar Navaļniju saistītās organizācijas par ekstrēmistiskām.

Pasaule Krievijas iedzīvotāji aicināti šovakar atbalstīt Navaļniju, izejot pagalmos

Krievijas iedzīvotāji aicināti svētdienas vakarā atbalstīt ieslodzīto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, izejot savu dzīvojamo māju pagalmos un iededzot mobilo tālruņu lukturīšus.

Pasaule Krievija neņems vērā Rietumu pārmetumus Navaļnija lietā

Krievija neņems vērā Rietumu politiķu paziņojumus attiecībā uz Krievijas likumu piemērošanu un tiesu spriedumiem, ceturtdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, šādi komentējot starptautisko nopēlumu par opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam piemēroto cietumsodu.