ES apstiprina "Pfizer" vakcīnas izmantošanu bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem

Pasaule
LETA 16:10, 25.11.2021 1

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ceturtdien apstiprinājusi "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas izmantošanu bērniem vecumā no pieciem līdz 11 gadiem.

 

Līdz ar EZA lēmumu tā jaunāka vecuma bērniem Eiropas Savienībā (ES) būs pirmā iespēja imunizācijai pret Covid-19.

EZA slēdziens tiks pārsūtīts Eiropas Komisijai (EK), kura pieņems gala lēmumu par reģistrāciju, kas būs spēkā visās ES dalībvalstīs.

"Comirnaty" vakcīna līdz šim bija apstiprināta lietošanai bērniem no 12 gadu vecuma un pieaugušajiem.

Šī vakcīna satur par ziņneša RNS dēvēto molekulu, kurā ir instrukcijas pīķa proteīna veidošanai. Pīķa proteīns dabā sastopams uz Covid-19 izraisošā vīrusa SARS-CoV-2 virsmas. Šī vakcīna iedarbojas, sagatavojot organismu aizsardzībai pret SARS-CoV-2 vīrusu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Veselība Eksperts: Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade ietekmē veselību

Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade organismā ietekmē mūsu veselību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra ar vakcīnām novēršamo slimību galvenais eksperts Edoardo Kolzani.

Veselība No nākamā gada informāciju par veikto vakcināciju uzkrās e-veselībā

No 2024.gada 1.janvāra ikvienai ārstniecības iestādei informācija par pacientiem veikto vakcināciju, kas veikta no 1.janvāra, būs obligāti jāievada valsts e-veselības sistēmā, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Sabiedrība Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas

Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas, pavēstīja Imunizācijas valsts padomes (IVP) vadītāja, profesore Dace Zavadska.

Veselība Latvijas iedzīvotājiem vasarā uzbrūk sīki ienaidnieki.

Atgriešanos mājās pēc svētkiem var aizēnot kāds nepatīkams atradums.