Leiena: Covid-19 balstvakcīnām ES jābūt pieejamām visiem pieaugušajiem

Pasaule
LETA 18:59, 24.11.2021 1

Eiropas Savienībā (ES) visiem pieaugušajiem jābūt iespējai saņemt balstvakcīnu pret Covid-19, trešdien paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

 
Foto: BKUS

"Balstvakcīnām jābūt pieejamām pieaugušajiem, prioritāri par 40 gadiem vecākiem un mazaizsargātiem cilvēkiem," tviterī pauda EK prezidente, tādēja'di apliecinot, ka Brisele krasi mainījusi savu līdzšinējo nostāju šajā jautājumā.

Brīdi iepriekš ES veselības aģentūra trešdien mudināja dalībvalstis bez kavēšanās ieviest Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus, lai samazinātu ļoti lielo slimības slogu, ko var nākties pieredzēt decembrī un janvārī.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) vadītāja Andrea Ammone ieteica balstvakcinācijas potes visiem pieaugušajiem vecumā no 18 gadiem, par prioritāti nosakot 40 gadu slieksni pārsniegušo balstvakcināciju.

Aģentūra arī mudināja dalībvalstis palielināt vakcinācijas aptveri, īpaši vēršoties pie tām, kur šī aptvere ir maza.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Lasiet arī

Veselība Eksperts: Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade ietekmē veselību

Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade organismā ietekmē mūsu veselību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra ar vakcīnām novēršamo slimību galvenais eksperts Edoardo Kolzani.

Veselība No nākamā gada informāciju par veikto vakcināciju uzkrās e-veselībā

No 2024.gada 1.janvāra ikvienai ārstniecības iestādei informācija par pacientiem veikto vakcināciju, kas veikta no 1.janvāra, būs obligāti jāievada valsts e-veselības sistēmā, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Sabiedrība Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas

Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas, pavēstīja Imunizācijas valsts padomes (IVP) vadītāja, profesore Dace Zavadska.

Veselība Latvijas iedzīvotājiem vasarā uzbrūk sīki ienaidnieki.

Atgriešanos mājās pēc svētkiem var aizēnot kāds nepatīkams atradums.