• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Dānija atcels gandrīz visus cīņā ar Covid-19 noteiktos ierobežojumus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:48, 19.05.2021


Dānijas valdība nolēmusi atcelt gandrīz visus ierobežojumus, kas noteikti cīņā ar Covid-19, un no piektdienas vairums iestāžu drīkstēs atsākt darbu.


Foto:

Naktsklubi un diskotēkas ir vienīgie izņēmumi. Tie arī turpmāk paliks slēgti.

Dānijā arī turpmāk cilvēkiem būs jāievēro sociālā distancēšanās, daudzās vietās būs jāuzrāda pierādījums par vakcinēšanos pret Covid-19, negatīvs Covid-19 tests vai pierādījums par Covid-19 pārslimošanu.

Restorāni, bāri, sporta zāles un daudzas citas vietas Dānijā jau ir atvērtas, un vairums skolēnu jau labu laiku mācās skolās klātienē.

Tagad arī universitāšu studenti drīkstēs apmeklēt lekcijas klātienē, un arī vakarskolās un mūzikas skolās mācības atsāksies normālā režīmā.

Tiks atvērtas arī saunas, peldbaseini, zoodārzu telpas un izklaides parki. Atļautas būs arī citas sporta un atpūtas aktivitātes.

Plānots trīs fāzēs arī samazināt strādāšanu no mājām ar mērķi, lai līdz 1.augustam visi strādājošie atgrieztos savās darbavietās.

Iekštelpās turpmāk būs atļauts pulcēties līdz 50 cilvēkiem, bet ārpus telpām līdz 100 cilvēkiem. Līdz šim iekštelpās drīkstēja pulcēties līdz 25 cilvēkiem, bet ārpus telpām līdz 75 cilvēkiem.

Pēc ierobežojumu atvieglošanas saslimušo skaits Dānijā ir nedaudz audzis, bet situācija saglabājusies relatīvi stabila.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Pasaule Dānijā aizdomās par terorakta gatavošanu aizturēti vairāki cilvēki

Dānijas policija ceturtdien aizturējusi vairākas personas aizdomās par terorakta gatavošanu.

Pasaule Dānijas parlaments aizliedz Korāna dedzināšanu

Dānijas parlaments ceturtdien pieņēmis likumu, ar ko par kriminālnoziegumu tiek atzīta nepiedienīga apiešanās ar reliģiskiem tekstiem, ar to faktiski aizliedzot Korāna dedzināšanu.

Pasaule Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna dedzināšanu

Dānijas valdība apsver aizliegt protestus ar Korāna un citu reliģisko tekstu dedzināšanu pie ārvalstu vēstniecībām, paziņojis Dānijas ārlietu ministrs Lars Leke Rasmusens.

Pasaule Dānijā mīkstinās pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus

Dānijas politiskās partijas otrdien vienojušās mīkstināt virkni ierobežojumu, kas noteikti jaunā koronavīrusa izplatības apturēšanai.