Zviedrija izsaukusi Krievijas vēstnieku saistībā ar kiberuzbrukumiem

Pasaule
LETA 10:59, 14.04.2021 0

Zviedrijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku sniegt paskaidrojumus par kiberuzbrukumiem Zviedrijas sporta konfederācijai, otrdien paziņoja ārlietu ministre Anna Linde.

 
Foto:

"Ir nepieļaujami nopietni datu slepenības pārkāpumi attiecībā uz Zviedrijas sporta konfederāciju. Krievijas vēstnieks tika izsaukts uz Ārlietu ministriju sniegt paskaidrojumus," tviterī pavēstīja Linde.

Zviedrijas prokuratūra otrdien pārtrauca izmeklēt hakeru uzbrukumus, kuriem Zviedrijas sporta konfederācija tika pakļauta no 2017.gada decembra līdz 2018.gada maijam. Lēmums pārtraukt izmeklēšanu saistīts ar vainīgo tiesāšanas vai izdošanas Zviedrijai neiespējamību.

Pēc prokuratūras datiem, aiz datorsistēmu uzlaušanas stāv Krievijas militārais izlūkdienests GRU. Ļaundariem izdevies piekļūt zviedru sportistu medicīniskajiem datiem. Zviedrijas puse apgalvo, ka kiberuzbrukumi ir daļa no Krievijas kampaņas pret nacionālajām un starptautiskajām antidopinga aģentūrām, kā arī pret Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA).

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Lasiet arī

Pasaule Orbāns apliecina Stoltenbergam atbalstu Zviedrijas dalībai NATO

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns trešdien paziņoja, ka telefonsarunā ar NATO vadītāju Jensu Stoltenbergu atkārtoti apliecinājis savu atbalstu Zviedrijas dalībai aliansē.

Pasaule Turcijas parlaments atbalsta Zviedrijas uzņemšanu NATO

Turcijas parlaments otrdien ar lielu balsu vairākumu atbalstījis Zviedrijas uzņemšanu NATO.

Sabiedrība Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu

Zviedrija plāno nosūtīt uz Latviju bataljona lieluma kontingentu NATO kaujas grupu sabiedroto spēku sastāvā, atsaucoties uz Zviedrijas premjera Ulfa Kristersona pausto, tviterī paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Ekonomika Zviedrijas tiesa noraida «Tesla» prasību pret streikojošajiem pasta darbiniekiem

Zviedrijas tiesa ceturtdien noraidīja "Tesla" prasību uz laiku likt pastam, kura darbinieki valstī pievienojušies pret ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmumu vērstajam streikam, tam piegādāt numura zīmes.