Kairā 22 Senās Ēģiptes valdnieku mūmijas pārvestas uz jaunu muzeju (VIDEO)

Pasaule
LETA 11:23, 04.04.2021 0

Greznā procesijā Kairā sestdienas vakarā 22 Senās Ēģiptes valdnieku mūmijas pārvestas no to līdzšinējās atrašanās vietas Ēģiptes muzejā uz jauno Nacionālo Ēģiptes civilizācijas muzeju.

 
Foto:

Tika pārvestas 18 valdnieku un četru valdnieču mūmijas. Pazīstamākie no šiem valdniekiem ir faraons Ramzess II un faraone Hatšepsuta.

Mūmijas bija ievietotas ar slāpekli piepildītās kastēs, kuras veda faraonu laika stilā izgreznoti automobiļi.

Atstājot Tahrira laukumu, kurā atrodas Ēģiptes muzejs, procesijai pa priekšu soļoja bundzinieki.

Visā procesijas maršutā uz ielām nedrīkstēja atrasties cilvēki un bija pārtraukta satiksme. Taču procesija tika rādīta televīzijas tiešraidē.

Procesijai ierodoties Nacionālajā Ēģiptes civilizācijas muzejā, to sagaidīja Ēģiptes prezidents Abdelfatahs al Sisi.

Muzeja apmeklētāji mūmijas varēs aplūkot no 18. aprīļa.

Nacionālais Ēģiptes civilizācijas muzejs, kas atrodas Kairas Fusatas rajonā, tika atklāts 2017. gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Daukšts: Krievija ir gatava pārkārtot ekonomiku uz kara sliedēm

Krievijas diktatora Vladimira Putina lēmums izvirzīt aizsardzības ministra amatam Andreju Belousovu parāda, ka Krievija ir gatava straujākiem tempiem pārkārtot valsts ekonomiku uz kara sliedēm, uz militārās ekonomikas pusi, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda politologs un vēsturnieks Kārlis Daukšts.

Pasaule Zelenskis tikšanās laikā ar Blinkenu mudina ASV piegādāt PAS

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, otrdien Kijivā sākot tikšanos ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu, mudināja Savienotās Valstis piegādāt Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas (PAS).

Pasaule Jaunkaledonijā pēc nekārtībām izsludina komandantstundu

Jaunkaledonijas varasiestādes otrdien izsludināja nakts komandantstundu, pēc tam kad protesti pret rosināto vēlēšanu sistēmas reformu bija pārauguši nekārtībās un grautiņos.

Pasaule Zemessardzes komandieris nosauc Krievijas galveno stratēģisko mērķi Ukrainā

Atsākot uzbrukumus pie Harkivas, Krievijas galvenais stratēģiskais mērķis tomēr arvien varētu būt pilnībā okupēt četrus citus Ukrainas reģionus, otrdien intervijā TV3 pieļāva Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Lasiet arī