• Liāna,
  • Lilija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Krievijas iedzīvotāji aicināti šovakar atbalstīt Navaļniju, izejot pagalmos

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 12:04, 14.02.2021 1


Krievijas iedzīvotāji aicināti svētdienas vakarā atbalstīt ieslodzīto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, izejot savu dzīvojamo māju pagalmos un iededzot mobilo tālruņu lukturīšus.


Foto:

Ar šādu aicinājumu otrdien nāca klajā Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs, kurš pašlaik dzīvo Lietuvā. Trešdien tika ziņots, ka Krievija izdevusi orderi Volkova aizturēšanai.

Iecerēts, ka akcija sāksies Valentīna dienas vakarā pulksten astoņos, un tā ilgs 15 minūtes.

Jaunā protestu taktika, kas līdzīga tai, kuru opozīcija nesen lietojusi Baltkrievijā, liegs iejaukties policijai un ļaus piedalīties ikvienam, savā "Facebook" lapā norādīja Volkovs.

"Jūs pacelsiet savu tālruņu lukturīšus, bet kāds, iespējams, atnesīs sveces, un ar tām (gaismiņām) izveidosiet sirds formu. Jūs to no augšas, no kāda dzīvokļa, nofotografēsiet un publicēsiet "Instagram". Piepildīsim sociālos medijus ar tūkstošiem mirdzošu siržu no desmitiem Krievijas pilsētu," rakstīja Navaļnija līdzgaitnieks. "Nekāda OMON, nekādu baiļu," viņš uzsvēra.

Kā ziņots, Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā, atgriežoties no Vācijas, kur viņš atlaba pēc augustā notikušā slepkavības mēģinājuma, saindējot ar ķīmisko kaujas vielu "Novičok".

Savukārt 2.februārī Maskavas tiesa apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta prasību nomainīt Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Protestu laikā pret Navaļņija apcietināšanu un vēlāko notiesāšanu visā Krievijā aizturēti vairāk nekā 11 000 cilvēku.

Pagājušajā nedēļā pēc kārtējās demonstrācijas vardarbīgas apspiešanas Volkovs paziņoja, ka protesti atliekami līdz pavasarim un ka protestu akciju rīkošana katru nedēļas nogali novedīs vienīgi pie jaunām aizturēšanām.

Tomēr otrdien viņš atzina, ka nepieciešams ķerties pie kā tāda, "kas ir spēcīgāks par bailēm" no represijām, un jāsarīko demonstrācija, kuru policija nespēs izjaukt.

"Mēs jau esam kļuvuši par vairākumu, taču [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins mūs šķeļ ar [policijas] kordoniem, lai mēs viens otru nevarētu redzēt un nevarētu ieraudzīt, cik daudz mūs ir. Mums jāatrod izeja, lai to pārvarētu," uzsvēra Volkovs.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Lasiet arī

Pasaule OPCW dalībvalstis aicina Krieviju skaidrot Navaļnija saindēšanas apstākļus

Vairāki desmiti Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijas (OPCW) dalībvalstu kopīgā paziņojumā atkārtoti kritizējušas Krieviju par opozīcijas politiķa Alekseja Navaļnija saindēšanu ar nervus paralizējošo "Novičok" grupas indi un aicinājušas Krieviju sniegt paskaidrojumus par notikušā apstākļiem.

Pasaule "Google" bloķē Navaļnija atbalstītās "gudrās balsošanas" materiālus

ASV tehnoloģiju kompānija "Google" bloķējusi to kandidātu sarakstus, par kuriem Krievijas Valsts domes vēlēšanās iesaka balsot opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieki tā dēvētās gudrās balsošanas kampaņas ietvaros.

Pasaule Navaļnija reģionālo biroju tīkls paziņo par darbības pārtraukšanu

Krievijā cietumā ieslodzītā opozicionāra Alekseja Navaļnija reģionālo biroju tīkls nolēmis pārtraukt darbību, ar šādu paziņojumu nākot klajā pirms tiesas lēmuma attiecībā uz prokuratūras prasību atzīt ar Navaļniju saistītās organizācijas par ekstrēmistiskām.

Pasaule Krievija neņems vērā Rietumu pārmetumus Navaļnija lietā

Krievija neņems vērā Rietumu politiķu paziņojumus attiecībā uz Krievijas likumu piemērošanu un tiesu spriedumiem, ceturtdien sacīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, šādi komentējot starptautisko nopēlumu par opozīcijas līderim Aleksejam Navaļnijam piemēroto cietumsodu.