Vācija paziņo, par plāniem gaisa satiksmi samazināt gandrīz līdz nullei

Pasaule
LETA 18:30, 26.01.2021 0

Lai palēninātu jauno lipīgāko koronavīrusa paveidu izplatīšanos, tiek apsvērts gandrīz pilnībā apturēt lidojumus uz Vāciju, otrdien paziņojis Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers.

 
Foto: focus.de

"Vairāku vīrusa mutāciju radītās briesmas spiež mūs apsvērt radikālus pasākumus," laikrakstam "Bild" norādīja Zēhofers.

"Tas ietver ievērojami stingrākas pārbaudes uz robežas, sevišķi uz robežām ar augsta riska zonām, bet arī gaisa satiksmes samazināšanu uz Vāciju gandrīz līdz nullei," sacīja ministrs, piebilstot, ka līdzīgi pašreiz rīkojas Izraēla.

Jauno lipīgāko vīrusa paveidu parādīšanās Lielbritānijā un Dienvidāfrikā radījusi bažas daudzās valstīs, kurām jau tā nākas grūti kontrolēt Covid-19 izplatīšanos. Raizes rada arī vakcīnu piegāžu kavēšanās.

Lai gan Vācija salīdzinoši labi tika galā ar jaunā koronavīrusa pirmo vilni, to smagi skāris otrais vilnis.

Vācijā ir slēgtas skolas, veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces, bāri, restorāni un kultūras iestādes, un kopš novembra ierobežojumi ir pakāpeniski pastiprināti.

Vācijā cilvēkiem atļauts tikties tikai ar vienu cilvēku no citas mājsaimniecības.

Pašreizējais karantīnas režīms būs spēkā vismaz līdz februāra vidum.

Kopš svētdienas cilvēkiem no augsta riska valstīm, ierodoties Vācijā, jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests, kas veikts aizvadīto 48 stundu laikā.

Rezultātā uz Čehijas un Vācijas robežas izveidojušās garas automašīnu rindas.

"Cilvēki Vācijā, kas akceptē stingros ierobežojumus, sagaida, ka mēs aizsargāsim viņus no eksplozīviem inficēšanās rādītājiem tik labi, cik spējam," sacīja Zēhofers.

Vācijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vairāk nekā diviem miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā 52 000 ir miruši.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Lasiet arī

Sabiedrība Vairākiem cilvēkiem piešķir valsts augstākos apbalvojumus

Vairākiem cilvēkiem par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pirms maija svētkiem piešķirti valsts augstākie apbalvojumi, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Kriminālziņas Par kukuļa piedāvāšanu robežsargam aiztur Krievijas pilsoni

Piektdien Grebņevas robežkontroles punktā robežsargi aizturēts Krievijas pilsonis, kurš robežsargam mēģinājis dot kukuli 30 eiro apmērā, aģentūtu LETA informēja Valsts robežsardzē.

Kultūra Franču aktieri Depardjē oktobrī sāks tiesāt par seksuālu uzbrukumu

Franču kinoaktieris Žerārs Depardjē no oktobra tiks tiesāts par seksuālu uzbrukumu, pirmdien paziņoja Parīzes prokurors.

Sabiedrība Lai atjaunotu bumbu patvertnes, nepieciešami aptuveni 100 miljoni eiro (+VIDEO)

Vērienīgo projektu ierosināts finansēt no Eiropas Savienības līdzekļiem.