Kapitolija ieņēmēji domāja sagūstīt un nogalināt likumdevējus, apgalvo prokurori

Pasaule
VS.LV 20:37, 15.01.2021 0

ASV prokurori uzskata, ka prezidenta Donalda Trampa atbalstītāji plānojuši sagūstīt un nogalināt vēlētas amatpersonas, 6.janvārī Vašingtonā iebrūkot Kapitolijā, teikts iesniegumā tiesā.

 

Dokumentā, ko Tieslietu ministrijas juristi iesnieguši ceturtdienas vakarā, pieprasīts apcietināt vienu no spilgtākajiem un atpazīstamākajiem nekārtību dalībniekiem - Arizonas iedzīvotāju Džeikobu Čensliju, kas reportāžās no Kapitolija ēkas redzams kažokādas cepurē ar ragiem un ASV karoga krāsās izkrāsotu seju.

"Ir nopietnas liecības, ieskaitot Čenslija paša vārdus un darbības Kapitolijā, kas runā par labu tam, ka Kapitolija nekārtību dalībnieku nodoms bija sagūstīt un nogalināt Savienoto Valstu valdības vēlētas amatpersonas," skaidro prokurori.

Uz viceprezidenta katedras Senātā, pie kuras dažas minūtes pirms iebrukuma bija stāvējis Maiks Penss, Čenslijs atstājis zīmīti: "Tas ir tikai laika jautājums - taisnība nāk."

Čenslijam piektdien jāstājas tiesas priekšā, kas lems par drošības līdzekli.

Čenslijs ir sazvērestības teoriju piekritēju kustības "QAnon" atbalstītājs. Kustība tiek turēta aizdomās, ka tā sakūdījusi daļu Trampa atbalstītāju ielauzties Kapitolijā.

Ir kustības atbalstītāji, kas uzskata, ka Tramps izvērsis slepenu karu pret liberāļu kultu, kas apvieno Sātana pielūdzējus un pedofilus.

Sociālo mediju platformas sākušas slāpēt "QAnon" sekotāju aktivitātes tīmeklī.

Varasiestādes izvirza apsūdzības arī citiem Kapitolija nekārtību dalībniekiem, arī kādam vīram, kas Kapitolijā bija redzams ar Konfederācijas karogu, citam, kas bija apvilcis džemperi ar uzrakstu "Camp Auschwitz", kā arī olimpiskajam zelta medaļniekam peldēšanā Klītam Kelleram.

Pēc prokuroru teiktā, saistībā ar nekārtībām Kapitolijā apsūdzības varētu izvirzīt vairākiem simtiem cilvēku.

Jau vēstīts, ka vairāki simti Trampa atbalstītāju 6.janvārī Vašingtonā iebruka Savienoto Valstu Kapitolijā, kad tur bija sapulcējies Kongress, lai oficiāli apstiprinātu demokrāta Džo Baidena uzvaru prezidenta vēlēšanās.

Sadursmju gaitā tika raidīti šāvieni, un vardarbībā pieci cilvēki zaudēja dzīvību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krievija izsludina meklēšanā Zelenski

Krievijas Iekšlietu ministrija meklēšanā izsludinājusi Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, sestdien vēsta Krievijas mediji.

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Lasiet arī

Ekonomika Lufthansa Cargo veiks regulārus kravas lidojumus uz Rīgu

Vācijas aviokravu pārvadātājs "Lufthansa Cargo" ir sācis regulārus kravu lidojumus uz Rīgas lidostu, kas līdz ar to kļūst par pirmo Baltijas lidostu, ar ko "Lufthansa Cargo" veido regulāru tiešo kravu savienojumu.

Pasaule Par Londonas mēru atkārtoti ievēlēts Sadiks Hans

Londonas mēra amatā atkārtoti ievēlēts līdzšinējais pilsētas galva Sadiks Hans no parlamenta opozīcijā esošās Leiboristu partijas, liecina pēc visu balsu saskaitīšanas publiskotie vēlēšanu rezultāti.

Pasaule Ukraina notriekusi 23 no 24 droniem "Shahed"

Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 24 dronus "Shahed", taču 23 no tiem notriekusi Ukrainas pretgaisa aizsardzība, svētdien paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Pasaule Madonnas bezmaksas koncerts Riodežaneiro pulcē 1,6 miljonus skatītāju

Amerikāņu popzvaigznes Madonnas bezmaksas koncerts sestdienas vakarā Riodežaneiro Kopakabanas pludmalē pulcējis 1,6 miljonus skatītāju, paziņoja šīs Brazīljas pilsētas pašvaldība.