• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Makronam pozitīvs koronavīrusa tests

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 13:24, 17.12.2020


Francijas prezidentam Emanuelam Makronam bijis pozitīvs jaunā koronavīrusa tests, un viņš uz nākamo nedēļu pašizolēsies, ceturtdien paziņoja Elizejas pils.


Foto:

"Prezidenta tests uz Covid-19 šodien bija pozitīvs," teikts pils paziņojumā, piebilstot, ka tests Makronam veikts "pēc pirmo simptomu parādīšanās".

Atbilstoši noteikumiem Makrons "uz septiņām dienām pašizolēsies. Viņš turpinās strādāt un pildīt savus pienākumus attālināti", teikts paziņojumā.

Pašizolācijā dosies arī Francijas premjerministrs Žans Kastekss, jo viņš kontaktējies ar Makronu, paziņoja premjera birojs.

Kasteksam nav simptomu, taču viņš ceturtdien nedosies uz Senātu, lai izklāstītu valdības stratēģiju attiecībā uz vakcināciju pret Covid-19, pavēstīja birojs.

Makrons ir viens no vairākiem valstu līderiem, kas inficējušies ar jauno koronavīrusu, kuru vidū ir arī Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons un ASV prezidents Donalds Tramps.

Francijā tuvākajā laikā sāksies vakcinācijas kampaņa un valsts cer līdz gada beigām saņemt vairāk nekā miljonu Covid-19 vakcīnu devu.

Trešdien Francijā tika reģistrēti vairāk nekā 17 500 jauni inficēšanās gadījumu. Kopš pandēmijas sākuma 67 miljonu iedzīvotāju valstī reģistrēti aptuveni 2,4 miljoni inficēšanās gadījumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Pasaule Ilvess: Makrons nespēja pārliecināt par dialoga nepieciešamību ar Krieviju

Francijas prezidentam Emanuelam Makronam nav izdevies pārliecināt Minhenes drošības konferences dalībniekus, ka Eiropai būtu vajadzīgs ciešāks dialogs ar Krieviju, uzskata konferences konsultatīvās padomes loceklis, bijušais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess.