Aizturēta sieviete, kas 28 gadus nebrīvē turējusi savu dēlu. Tā ir Stokholma!

Pasaule
LETA 16:53, 01.12.2020 1

Zviedrijā aizturēta sieviete, kas tiek turēta aizdomās par sava dēla turēšanu nebrīvē 28 gadus, otrdien paziņojusi policija un vēsta mediji.

 
Foto: Expressen

Vīrietis cieš no nepietiekama uztura un viņam izkrituši gandrīz visi zobi, ziņo mediji.

"Māte tiek turēta aizdomās par nelegālu brīvības atņemšanu un miesas bojājumu nodarīšanu," paziņoja Stokholmas policija.

Policijas preses pārstāvis atklāja, ka vīrietis ļoti ilgu laiku bijis ieslēgts kādā dzīvoklī Stokholmas dienvidu piepilsētā, bet nekomentēja mediju ziņoto, ka viņš turēts gūstā 28 gadus.

Mediji ziņo, ka māte pārstājusi laist skolā savu dēlu, kad viņam bijuši 12 gadi, un kopš tā laika turējusi ieslēgtu dzīvoklī. Vīrietim tagad ir 41 gads.

Viņu svētdien atrada kāda ģimenes radiniece pēc tam, kad māte, kura jau pārsniegusi 70 gadu slieksni, tika ievietota slimnīcā, vēsta laikraksts "Expressen".

Vīrietim bija inficētas brūces uz kājām, viņš ar grūtībām spēja paiet, viņam gandrīz nav zobu un spēj runāt ar grūtībām, vēsta mediji.

Stokholmas policijas preses pārstāvis nekomentēja mediju ziņoto, vien pavēstīja, ka vīrietis atrodas slimnīcā un viņa ievainojumi nav dzīvībai bīstami.

Māte noliegusi, ka būtu pastrādājusi kādu noziegumu, paziņoja Zviedrijas prokuratūra.

Radiniece, kura atrada vīrieti, sacīja, ka, spriežot pēc izskata, dzīvoklis, kurā viņš tika turēts, nav tīrīts gadiem.

"Tur bija urīns, netīrumi un putekļi. Smirdēja pēc puvuma," laikrakstam "Expressen" sacīja sieviete, piebilstot, ka gaiteņi dzīvoklī piekrauti ar drazām.

"Es esmu šokā, bēdu sagrauzta, bet tai pat laikā atvieglota. Es esmu gaidījusi šo dienu 20 gadus, jo man likās, ka viņa pilnībā kontrolē viņa dzīvi, bet es nekad neiedomājos kādā apmērā," sacīja radiniece.

"Es esmu pateicīga, ka viņš saņēma palīdzību un izdzīvos," viņa piebilda.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.