Svētdien Baltkrievijā - masveida aizturēšanas: vairāk nekā 400 cilvēki (+VIDEO)

Pasaule
LETA 11:21, 30.11.2020 2

Baltkrievijā svētdien notikušajās protesta akcijās pret autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu aizturēti vairāk nekā 400 cilvēku, liecina cilvēktiesību aizstāvības centra "Vjasna" ("Pavasaris") apkopotā informācija.

 
Foto:

Pēc "Vjasna" datiem, pavisam aizturēti 416 cilvēku - vairākums no tiem Minskā, bet arī Baranovičos, Borovļanos, Brestā, Dzeržinskā, Gatovā, Grodņā, Ivjē, Korobčicos, Lidā, Ļahovičos, Ļesnojā, Mogiļevā, Molodečnā, Smoļevičos, Vitebskā un Žodinā.

Jau ziņots, ka, tāpat kā iepriekšējās svētdienās, arī aizvadītajā svētdienā Baltkrievijā notika varas iestāžu nesankcionētas protesta akcijas pret Lukašenko režīmu.

Tā kā milicija cenšas nepieļaut režīma pretinieku pulcēšanos Minskas centrā, opozīcijai mainīja taktiku, aicinot savus atbalstītājus rīkot mazākus mītiņus katrā galvaspilsētas apkaimē.

"Lielas ļaužu kolonnas sapulcējušās bez izņēmuma visos Minskas rajonos. Lukašenko milicija izmisīgi traucas no rajona uz rajonu," vēstīja lietotnes "Telegram" kanāls "Nexta Live", kas palīdz koordinēt demonstrācijas.

Režīma drošības spēki demonstrantu izklīdināšanai atkal izmantoja stekus, trokšņa granātas un asaru gāzi.

Protesti pret Lukašenko režīmu Baltkrievijā nerimstas kopš 9. augustā notikušajām prezidenta vēlēšanām. Par to uzvarētāju tika pasludināts līdzšinējais prezidents Lukašenko, tomēr opozīcija apsūdz režīmu plašā vēlēšanu rezultātu viltošanā un pieprasa viņa atkāpšanos.

Eiropas Savienība noteikusi sankcijas pret personām, kas atbildīgas par Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu un protestu apspiešanu, kā arī paziņojusi, ka neuzskata Lukašenko par leģitīmu prezidentu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Slovākija piešķīrusi aizsardzību Krievijas propagandas tīkla vadītājam

Slovākija piešķīrusi aizsardzību prokremliski noskaņotajam Ukrainas politiķim Artjomam Marčevskim, kuram Čehija piemērojusi sankcijas par Krievijas propagandas tīkla vadīšanu un anulēs uzturēšanās atļauju, otrdien ziņoja Čehijas laikraksts "Denik N".

Pasaule Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks

Krievijas Rjazaņas naftas pārstrādes rūpnīcā naktī pēc dronu uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks, ziņoja platformas "Telegram" kanāls "Baza".

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Pasaule Zimbabvē ieviesta jauna valūta

Zimbabve otrdien laida apgrozībā jaunu valūtu, lai nomainītu Zimbabves dolāru, kas pārmērīgas devalvācijas dēļ ir zaudējis iedzīvotāju uzticību.

Lasiet arī

Sabiedrība Prezidents nosauc galveno budžeta jostu savilkšanas gadījumā

Ja saistībā ar neiepriecinošiem finanšu rādītājiem nāksies īstenot tā dēvētos budžeta konsolidācijas pasākumus, tad galvenais ir, lai neciestu iekšējā un ārējā drošība, izglītība, valsts konkurētspēja un arī veselības aprūpe, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība LIZDA ar Siliņu pārrunās pedagogu streika vienošanās izpildi

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) šodien plkst.13 tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu (JV), lai pārrunātu pedagogu streika vienošanās izpildi, aģentūru LETA informēja LIZDA.

Kultūra Vāc parakstus par liegumu publiskos pasākumos saīsināt Latvijas valsts himnu

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Latvijas valsts himnas atskaņošanu pilnā garumā publiskos pasākumos.

Pasaule Krievijā no 1.maija lozungiem pazudis vārds «miers»

Krievijā oficiālajos Darba svētku pasākumos trešdien gandrīz vairs nav izmantots vārds "miers", kas vairākas desmitgades bijis 1.maija svētku pazīstamākā lozunga "Miers. Darbs. Maijs" daļa, novērojuši vietējie mediji un "Telegram" kanāli.