Šveicieši referendumā noraidījuši stingrāku korporatīvo atbildību

Pasaule
LETA 23:15, 29.11.2020 0

Šveices vēlētāji svētdien referendumā noraidījuši stingru korporatīvās atbildības noteikumu ieviešanu, kas uzliktu starptautiskajiem uzņēmumiem atbildību par ļaunprātīgām uzņēmējdarbības praksēm pasaulē, liecina nobalsojušo vēlētāju aptaujas.

 

Ierosinājums paredzēja mainīt Šveices konstitūciju un piespiest starptautiskos uzņēmumus nodrošināt, ka tie un to piegādātāji arī ārvalstīs ievēro cilvēktiesības un vides aizsardzības standartus.

Šī iecere noraidīta vairumā kantonu, un tas nozīmē, ka priekšlikums ir izgāzies.

Iniciatīvu bija ierosinājusi 130 nevalstisko organizāciju alianse, un to atbalstīja arī baznīcu organizācijas un arodbiedrības. Taču valdība un parlaments bija noskaņoti pret to, norādot, ka doma ir laba, taču pārāk tālejoša.

Valdība ir ierosinājusi savu alternatīvu priekšlikumu, kas prasītu uzņēmumiem ziņot par tiesību ievērošanu, vides aizsardzību un korupcijas jautājumiem, bet neuzliktu tiem nekādu atbildību par pārkāpumiem.

Tagad pēc vēlētāju noraidošā balsojuma automātiski tiek aktivizēts valdības alternatīvais priekšlikums.

Starptautiskie uzņēmumi ir nozīmīgs Šveices ekonomikas dzinējspēks. 2018.gada beigās Šveicē darbojās gandrīz 29 000 šādu uzņēmumu, kas nodrošināja vairāk nekā ceturto daļu no visām darbavietām, liecina oficiālie statistikas dati.

Šveices uzņēmēji norādījuši, ka izmaiņas konstitūcijā varētu kaitēt visiem Šveices uzņēmumiem, ne tikai negodīgajiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Starptautiskā krimināltiesa nosoda draudus tās amatpersonām

Starptautiskā krimināltiesa (SKT) piektdien stingri reaģējusi uz draudiem un iebiedēšanas mēģinājumiem, ar kuriem saskārušies tās darbinieki, bet plašāku informāciju nesniedza.

Pasaule Kijiva: Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem

Krievija gatavo uzbrukumu Hersonas un Sumu apgabaliem, intervijā žurnālam "The Economist" sacīja Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (HUR) priekšnieka vietnieks Vadims Skibickis.

Pasaule Kemerons: Ukrainai ir tiesības izmantot britu ieročus uzbrukumiem Krievijā

Ukrainai ir tiesības veikt triecienus mērķiem Krievijas teritorijā ar ieročiem, kas saņemti no Lielbritānijas, ceturtdien vizītes gaitā Kijivā apliecināja Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons.

Pasaule ISW: Putins soda Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus

Krievija diktators Vladimirs Putins soda aizsardzības ministru Sergeju Šoigu par nespēju sasniegt Kremļa kara mērķus, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) pētnieki.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.