Skotijas līdere: Nekad neesmu bijusi pārliecinātāka par neatkarības iegūšanu

Pasaule
LETA 22:52, 28.11.2020 0

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena sestdien paziņoja, ka viņa "nekad nav bijusi pārliecinātāka" kā šobrīd par neatkarības iegūšanu.

 
Foto:

Valdības vadītāja un Skotu Nacionālās partijas (SNP) līdere partijas virtuālajā konferencē pavēstīja, ka izredzes Skotijai atdalīties no pārējās Lielbritānijas nekad nav bijušas tik tuvas.

"Neatkarība ir skaidri redzama, un ar vienotu mērķi, pazemību un smagu darbu es nekad neesmu bijusi tik pārliecināta, ka mēs to panāksim," sacīja Stērdžena.

Pēdējos mēnešos atbalsts Skotijas neatkarībai pārsniedz 50% atzīmi.

2016.gada referendumā 55% skotu nobalsoja par palikšanu Apvienotās Karalistes sastāvā.

Kaut arī nacionālisti apgalvoja, ka tas ir balsojums, kas tiek rīkots "vienu reizi paaudzes laikā", SNP un Stērdžena tagad skaidro, ka līdz ar breksitu situācijā ir notikušas "būtiskas izmaiņas".

Skotija tagad ir izrauta no Eiropas Savienības (ES) pret savu gribu, norādījusi Stērdžena, ņemot vērā, ka 62% skotu balsoja par palikšanu ES.

Līdere solījusi aktivizēt cīņu par tiesībām rīkot vēl vienu neatkarības referendumu, kas tiek dēvēts par "indyref2", un piespiest Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu, lai viņš oficiāli nodod pilnvaras šī referenduma sarīkošanai.

Džonsons līdz šim šādu atļauju dot atteicies.

2021.gada maijā notiks Skotijas parlamenta vēlēšanas, kas būs nākamais nopietnais pārbaudījums tam, cik liels Skotijas sabiedrībā ir atbalsts neatkarības idejai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.

Lasiet arī

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.