Tramps svin uzvaru pirms vēlēšanām - Senāts apstiprina Baretu (+VIDEO)

Pasaule
LETA 08:15, 27.10.2020 0

ASV Senāts pirmdien apstiprināja konservatīvo juristi Eimiju Koniju Baretu Augstākās tiesas tiesneša amatā, nodrošinot pretrunīgi vērtētu uzvaru ASV prezidentam Donaldam Trampam astoņas dienas pirms prezidenta un Kongresa vēlēšanām.

 
Foto:

Senāts, kurā vairākums ir republikāņiem, nobalsoja par Baretas apstiprināšanu ar 52 balsīm par un 48 pret.

Balsojums lielā mērā atbilda senatoru partijas piederībai. Pret balsoja visi demokrātu senatori un republikāņu senatore Sjūzena Kolinza, kura kandidē uz atkalievēlēšanu Senātā, bet par balsoja visi republikāņu senatori, izņemot vienu.

Republikāņu senatori aplaudēja, kad tika nolasīts balsojuma rezultāts. Ir gaidāms, ka Baretas apstiprināšanu nosvinēs arī Baltais nams pēdējās dienās pirms vēlēšanām, kurās vairāk nekā 60 miljoni amerikāņu jau nobalsojuši.

Kā ziņots, uz Augstākās tiesas tiesneša vietu, kas atbrīvojies pēc liberālās tiesneses Rutas Ginsburgas nāves, Tramps septembra beigās izvirzīja 48 gadus veco Baretu. Viņas apstiprināšana ir nodrošinājusi, ka no deviņiem Augstākās tiesas tiesnešiem seši būs ar konservatīviem uzskatiem.

Demokrātu senatori bija aicinājuši republikāņus nebalsot par jauna tiesneša apstiprināšanu tik neilgu laiku pirms prezidenta vēlēšanām, apgalvojot, ka jauno tiesnesi pienāktos izvirzīt šo vēlēšanu uzvarētājam.

Bareta, kas ilgus gadus bijusi profesore Notrdamas Universitātē un pēdējos trīs gadus bijusi federālās apelāciju tiesas tiesnese, ir katoliete un seko konservatīvai tradīcijai ASV tieslietu jomā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule NATO kiberaizsardzības mācībās Igaunijā uzvar Latvija

Šonedēļ Igaunijā notikušajās NATO kiberaizsardzības mācības "Locked Shields 2024" uzvarējusi Latvija kopā ar NATO vienību komandu, paziņoja alianses Apvienotais kiberaizsardzības izcilības centrs (CCDCOE).

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.