Azerbaidžāna apsūdz Armēniju par kārtējā pamiera pārkāpšanu pirmdienas rītā

Pasaule
LETA 13:11, 26.10.2020 1

Tikai dažas minūtes pēc kārtējā pamiera stāšanās spēkā Kalnu Karabahā Azerbaidžānas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Armēnijas bruņotie spēki to "rupji pārkāpuši".

 
Foto: LETA

Lai gan plkst.8.00 (plkst.6.00 pēc Latvijas laika) spēkā stājies humanitārais pamiers, kas ir jau trešā vienošanās par uguns pārtraukšanu, armēņu spēki turpina apšaudi Lačinskas un Terterskas rajonos, teikts Baku paziņojumā.

Tikmēr starptautiski neatzītās Kalnu Karabahas varasiestādes to noliegušas, apgalvojot, ka Azerbaidžāna tikai mēģinot sagatavot "informatīvo augsni turpmākām provokācijām".

Abas puses uzstāj, ka pilnībā ievērojot uguns pārtraukšanas režīmu.

Arī abas iepriekšējās vienošanās par pamieru bijušas neveiksmīgas un karadarbība, kas sākās 27.septembrī, ir turpinājusies.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Andora nosaka katalāņu valodas zināšanu prasību tur dzīvojošiem ārzemniekiem

Nelielā Pireneju valsts Andora ceturtdien pieņēma likumu, kas nosaka valstī dzīvojošajiem ārzemniekiem prasību zināt katalāņu valodu vismaz minimālā līmenī.

Pasaule Zelenskis aicina investēt Ukrainas aizsardzibas rūpniecībā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien savā vakara videouzrunā paziņoja, ka vēlas Ukrainas aizsardzības rūpniecības paplašināšanu ar Rietumu investīciju palīdzību.

Pasaule Makrons: «Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt»

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.