Pandēmijas dēļ Nobela miera prēmijas pasniegšana pārcelta uz citu vietu

Pasaule
LETA 19:23, 22.09.2020 0

Nobela miera prēmijas pasniegšanas ceremonija pandēmijas dēļ šogad notiks nevis Oslo domes zālē, bet Oslo universitātes aulā, otrdien paziņojuši organizatori.

 
Foto:

Oslo universitātes aulā Nobela miera prēmijas pasniegšanas ceremonija notika arī laikā no 1947.gada līdz 1989.gadam.

Šogad uz ceremoniju tiks uzaicināts ierobežots skaits viesu un prēmijas saņēmējs vai saņēmēji pasākumā piedalīsies klātienē vai attālināti, paziņoja organizatori.

Bankets, kas tradicionāli seko ceremonijai, šogad ir atcelts.

Nobela prēmiju ieguvēji tiek paziņoti oktobrī, bet balvas tiek pasniegtas Stokholmā un Oslo 10.decembrī - godalgas dibinātāja Alfrēda Nobela nāves gadadienā.

Stokholmā parasti tiek organizēts bankets Nobela prēmijas ieguvējiem medicīnā, fizikā, ķīmijā, literatūrā un ekonomikā, bet arī tas šogad pandēmijas dēļ atcelts.

Šo pasākumu parasti apmeklē aptuveni 1300 viesu, tostarp Zviedrijas karaliskās ģimenes locekļi, diplomāti, politiķi, biznesa līderi un mākslas pasaulē zināmas personības.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Lasiet arī