• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ASV biržu indeksi sasniedz jaunus rekordus

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:14, 02.09.2020


Akciju cenas Volstrītā otrdien atkal pieauga, un divi no Volstrītas indeksiem sasniedza jaunus rekordus, savukārt Eiropas biržās akciju cenas mainījās dažādos virzienos pēc datu publicēšanas par eirozonas deflāciju augustā un ražošanas aktivitātes vājināšanos.


Foto:

Volstrītas indeksi "Standard & Poor's 500" un "Nasdaq Composite" pieauga līdz jauniem rekordiem, un kāpa arī indekss "Dow Jones Industrial Average".

Lai gan ASV bezdarba līmenis ir pieaudzis un vairākos ekonomikas sektoros turpinās problēmas, analītiķi paredz, ka Vašingtonas atbalsta veicinātā ekonomikas atveseļošanās drīz novedīs pie spēcīga uzņēmumu peļņas kāpuma.

Tirgus gaida rekordlielu peļņu 2021.gada 4.ceturksnī, sacīja "S&P Dow Jones Indices" vecākais analītiķis Hovards Silverblats.

Eiropā Londonas biržas indekss krasi saruka, bet Frankfurtes biržas indekss pieauga un Parīzes biržas indekss nedaudz samazinājās.

Eirozonā augustā bijusi 0,2% gada deflācija, salīdzinot ar 0,4% inflāciju jūlijā, liecina otrdien publiskotās Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" sākotnējās aplēses.

"Monetārajai politikai eirozonā vajadzēs saglabāties ārkārtīgi brīvai vēl daudzus gadus," sacīja "Capital Economics" Eiropas ekonomists Džeks Alens-Reinoldss.

ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien pieauga par 0,8% līdz 28 645,66 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 0,8% līdz 3526,65 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 1,4% līdz 11 939,67 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 otrdien kritās par 1,7% līdz 5862,05 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 pieauga par 0,2% līdz 12 974,25 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 saruka par 0,2% līdz 4938,10 punktiem.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena otrdien pieauga par 0,4% līdz 42,76 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā kāpa par 0,7% līdz 45,52 dolāriem par barelu.

Eiro vērtība pret ASV dolāru otrdien kritās no 1,1936 līdz 1,1920 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru palielinājās no 1,3370 līdz 1,3383 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu kāpa no 105,91 līdz 105,94 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kritās no 89,28 līdz 89,01 pensam par eiro.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni

Parīzē naktī uz ceturtdienu nogāzušies Mulenrūžas vējdzirnavu spārni, par laimi, nevienu cilvēku neievainojot, paziņojis Francijas galvaspilsētas ugunsdzēsības dienests.

Pasaule Vācijas brigādes izvietošana Lietuvā izmaksās 11 miljardus eiro

Vācijas karavīru brigādes izvietošana izmaksās aptuveni 11 miljardus eiro, Bundestāga Aizsardzības komisijas sēdē atklāja Vācijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis.

Pasaule Cīņā ar masu tūrismu Venēcija ievieš dienas biļetes

Cīnoties ar masu tūrismu, Venēcijā no ceturtdienas ieviestas dienas biļetes.

Pasaule Ukraina pārtrauc pasu izsniegšanu iesaukuma vecuma vīriešiem ārvalstīs

Ukraina ir pārtraukusi jaunu pasu izsniegšanu ārvalstīs iesaukuma vecuma vīriešiem, rīkojoties saskaņā ar trešdien publicētu likumdošanas aktu, lai pamudinātu viņus atgriezties dzimtenē.

Lasiet arī

Ekonomika Bulduru tirgū sēnes maksā 50 eiro kilogramā, pircēju ir maz (+VIDEO)

Rekonstrukcijas laikā tika mēģināts atjaunot 115 gadus veco ēkas tēlu.

Ekonomika Rīgas centrāltirgus piena paviljonā ierīkots rūpniecības preču tirgus

Pagājušajā nedēļā Rīgas Centrāltirgū atvēries Rūpniecības preču paviljons, kurā pieejami apģērbi, dažāda veida amatnieku darinājumi un citas preces, aģentūru LETA informēja SIA "Rīgas centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļas vadītāja Renāta Petrova.

Ekonomika Rīgas Centrāltirgus plāno jaunu ēdināšanas zonas attīstības konceptu

AS "Rīgas Centrāltirgus" strādā pie jauna ēdināšanas zonas koncepta, aģentūru LETA informēja "Rīgas Centrāltirgus" Mārketinga un attīstības daļa.

Sabiedrība Vidzemes tirgū Rīgā atklās senlietu tirgotavu

No svētdienas, 14.jūnija, Vidzemes tirgū, Brīvības ielā 90, būs atvērta retro un senlietu tirdzniecības vieta, aģentūru LETA informēja AS "Rīgas Centrāltirgus".