Habarovskā jau 6.nedēļu turpinās protesti - nu paužot atbalstu arī Baltkrievijai

Pasaule
LETA 15:11, 15.08.2020 0

Krievijas Tālajos Austrumos Habarovskā sesto sestdienu pēc kārtas notiek masu demonstrācija aizturētā Habarovskas novada eksgubernatora Sergeja Furgala atbalstam, akcijas dalībniekiem arī paužot atbalstu Baltkrievijai.

 
Foto: twitter

Demonstrantu kolonnas sākumā transparentā uz Habarovskas novada karoga krāsu fona baltkrievu valodā lasāms "Žive Belarus!" ("Lai dzīvo Baltkrievija!").

Citos pausts - "Izbeigt represijas!" un "Visu varu padomēm!".

Habarovskā jau ilgāk par mēnesi nerimst vērienīgi protesti aizturētā Furgala atbalstam, kas prezidenta Vladimira Putina ēras Krievijā ir bezprecedenta notikums.

Sestdien demonstranti arī pieprasīja tiesāt uz Maskavu aizvesto eksgubernatoru Habarovskā zvērināto tiesā. Skanēja saukļi pret Putina iecelto reģiona vietvaldi Mihailu Degtjarjovu.

Vietējie mediji nemin sestdienas akcijas dalībnieku skaitu, tomēr norāda, ka demonstrantu kolonna pilsētas ielās bijusi vairākus simtus metru gara.

"Šodien mītiņā ir ļoti daudz Putina, kā arī Baltkrievijas," tviterī norādīja opozicionāra Alekseja Navaļnija reģionālais štābs.

Mītiņā pilsētas galvenajā laukumā skan saukļi "Mēs šeit esam vara", "Brīvību", "Es/Mēs Sergejs Furgals", "Degtjarjovu uz pirti", akcijas dalībnieki uzstājas ar runām Baltkrievijas atbalstam, kur kopš svētdienas nerimst protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu.

Daži Habarovskas demonstranti nesa Baltkrievijas vēsturisko balti sarkani balto karogu, kas kļuvis par 2020.gada Baltkrievijas protestu simbolu.

Piektdien Minskā pie valdības nama Neatkarības laukumā vairāki simti protestētāju skandēja "Habarovska - mēs esam ar tevi".

Furgals tika aizturēts 9.jūlijā un nogādāts Maskavā, kur tika nopratināts un paturēts pirmstiesas apcietinājumā.

Izmeklēšanas komiteja apgalvo, ka Furgals organizējis divu uzņēmēju slepkavības, kas notikušas 2004. un 2005.gadā. Viņš tiek apsūdzēts arī par kādas slepkavības mēģinājumu.

Pats Furgals kategoriski noliedzis viņam izvirzītās apsūdzības.

Iepriekš šajā lietā jau aizturēti četri noziedzīga grupējuma locekļi.

Par Habarovskas novada gubernatoru Furgals kļuva 2018.gadā, bet līdz tam viņš bija Valsts domes deputāts.

Gubernatora vēlēšanās liberāldemokrāts Furgals sakāva valdošās partijas "Vienotā Krievijas" kandidātu, iegūstot aptuveni 70% balsu, un komentētāji skaidroja to kā protesta balsojumu, ko izraisījusi pieaugošā neapmierinātība ar prezidenta Vladimira Putina politikas rezultātiem.

Viņa atbalstītāji apgalvo, ka Furgalam izvirzītās apsūdzības ir politiski motivētas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Tbilisi 20 000 protestē pret «ārvalstu aģentu» likumprojektu

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi svētdien aptuveni 20 000 cilvēku piedalījās "Gājienā par Eiropu", pieprasot valdībai atteikties no pretrunīgā "ārvalstu aģentu" likumprojekta, kas, kā brīdina Eiropas Savienība (ES), var kaitēt Gruzijas centieniem pievienoties blokam.

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Lasiet arī

Sabiedrība NBS tuvākajos gados izveidos septiņus jaunus bataljonus

Latvijas drošības stiprināšanai tuvākajos gados bruņotajos spēkos veidos septiņus jaunus bataljonus, pirmdien žurnālistus informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Starp Rīgu un Bausku no maija kursēs autobusa ekspreši

Reģionālās nozīmes autobusu maršrutā Rīga-Bauska no 1.maija būs vairāki jauni eksprešu reisi ar samazinātu pieturu skaitu un ātrāku nokļūšanu galapunktā, novirzot tos pa Ķekavas apvedceļu, informē Autotransporta direkcijā (ATD).

Kriminālziņas Par uzbrukumu policijas darbiniekam piespriež vienu gadu cietumā

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 25.aprīlī atstājis negrozītu apgabaltiesas lēmumu daļā, ar kuru persona notiesāta par uzbrukumu varas pārstāvim sakarā ar tā likumisku dienesta darbību, piespriežot brīvības atņemšanu uz vienu gadu.

Kriminālziņas Apcietina vīrieti par Krievijas kara noziegumu atbalstīšanu TikTok videouzrunās

Valsts drošības dienests (VDD) pagājušajā nedēļā aizturējis kādu vīrieti aizdomās par Krievijas kara pret Ukrainu publisku attaisnošanu, kā arī darbību, kas dienesta vērtējumā vērsta uz nacionālā un etniskā naida un nesaticības izraisīšanu sabiedrībā.