Ja posies uz Lietuvu! No sestdienas tur atkal obligātas būs sejas maskas

Pasaule
LETA 16:15, 29.07.2020 2

Lietuvas valdība trešdien nolēmusi, ka jaunā koronavīrusa izplatīšanās ierobežošanai iekštelpās, tai skaitā tirdzniecības vietās un sabiedriskajā transportā, no sestdienas, 1.augusta, atkal būs obligāti jāvalkā sejas aizsargmaskas.

 

"Situācija gan Lietuvā, gan visā pasaulē pasliktinās, saslimšanas gadījumu skaits pieaug. Lai pasargātu Lietuvas cilvēkus no šā bīstamā vīrusa, lai pasargātu mūsu ekonomiku, lai sūtītu uzņēmējiem skaidru signālu, ka mēs viņus neierobežosim un neslēgsim, mēs sabiedrībai lūgsim un pieprasīsim valkāt maskas," uzsvēris tieslietu ministrs Elvins Jankevičs.

Jau ziņots, ka ierosinājumu noteikt obligātu masku valkāšanu iekštelpās saistībā ar pēdējā laikā vērojamo inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu pirmdien provizoriski atbalstīja valdības komiteja, kas atbildīga par koronavīrusa krīzes kontroli.

Kā skaidrojis Jankevičs, kas atvaļinājuma laikā aizvieto veselības ministru Aurēliju Verīgu, ieviest minēto prasību no sestdienas nolemts tādēļ, lai uzņēmēji un iedzīvotāji paspētu tam sagatavoties, taču ļoti ieteicams maskas valkāt jau tagad.

Aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu Lietuvā apstiprināta 16 cilvēkiem, līdz ar to kopējais inficēšanās gadījumu skaits valstī sasniedzis 2043. Kā norādījusi Nacionālā sabiedrības veselības centra (NVSC) Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, daļai inficēšanās gadījumu ir neskaidra izcelsme.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Kijiva: Izjaukts krievu plāns maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskā

Ukrainas karavīri izjaukuši Krievijas karaspēka plānu Harkivas apgabalā maksimāli dziļi iespiesties Vovčanskas pilsētas teritorijā un tur nostiprināties, aizstāvjiem turpinot pildīt kaujas uzdevumus pilsētas ziemeļu daļā un turot pretinieku uguns kontrolē, pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pasaule Armēnija un Azerbaidžāna vienojas par strīdīgajiem robežas posmiem

Armēnija un Azerbaidžāna panākušas vienošanos par strīdīgajiem robežas posmiem, kas ir solis ceļā uz attiecību normalizēšanu.

Pasaule Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais Slovākijas prezidents Peters Pellegrīni.

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Lasiet arī

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Kultūra Vakarā pieminēs izcilo latviešu mūziķi Juri Kulakovu (+VIDEO)

"Mūzikas skolā mani negribēja uzņemt", - tā atcerējās mākslinieks.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Pasaule Izraēlas profesors: Šī kara rezultāts varētu būt Palestīnas valsts

Izraēla mainās pēc katra kara un šī kara aizsāktā procesa beigās mūs gaida vai nu Palestīnas valsts izveide, vai kaut kas daudz tuvāks Palestīnas valstij, intervijā aģentūrai LETA sacīja Jeruzalemes Ebreju universitātes profesors Ichaks Brudnijs.