Austrālijā Covid-19 krīzes dēļ aptur astoņu žurnālu izdošanu

Pasaule
LETA 21:42, 21.07.2020 0

Smago seku dēļ, ko koronavīrusa pandēmija izraisījusi ekonomikā, izdevniecība "Bauer Media" aptur astoņu populāru Austrālijas žurnālu izdošanu, otrdien pavēstīja izdevēju pārstāvji.

 
Foto:

Turpmāk vairs netiks izdotas arī žurnālu "Harper's Bazaar", "Elle", "InStyle", "Men's Health" un "Women's Health" Austrālijas versijas.

Vācijas mediju konglomerāts maijā pavēstīja, ka, ņemot vērā būtisko reklāmas ieņēmumu sarukumu, kas noticis saistībā ar uzņēmumu slēgšanu un ceļošanas ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas dēļ, vairāku populāru Austrālijas un Jaunzēlandes žurnālu izdošanā tiek ieturēta pauze.

"Bauer" vēlāk jūlijā pārdeva savas Austrālijas un Jaunzēlandes struktūras Sidnejā bāzētajai privāto investīciju firmai "Mercury Capital".

Agrākās cerības, ka uzņēmuma visu 43 žurnālu zīmolu izdošana varēs tikt atsākta vēlāk šogad, zudušas, ņemot vērā smago ekonomikas lejupslīdi, skaidroja "Bauer ANZ" galvenais izpilddirektors Brendans Hills, kas palika amatā pēc uzņēmuma pārdošanas.

"Neviens nevarēja prognozēt straujās, plašās un joprojām jūtamās sekas, kādas pandēmijai ir uz mūsu biznesu un industriju," paziņojumā norādīja Hills.

"Žurnālu izdošanas un komandu darba atsākšana ir atkarīga no reklāmas tirgus atgūšanās, kā arī iekšzemes un starptautiskā tūrisma atsākšanās."

"Neraugoties uz optimistiskām zīmēm no reklāmdevēju puses, tas nespēj atsvērt vidējā termiņa perspektīvas šiem izdevumiem."

Austrālijā bija izdevies apslāpēt vīrusa izplatību, un tā jūnijā sāka atvieglot ierobežojumus, tomēr nopietnais uzliesmojums Melburnā aizvadīto nedēļu laikā jau atkal met ēnu uz atlabšanas izredzēm.

"Bauer" atsācis žurnālu izdošanu Jaunzēlandē, kur pēc veiksmīgas Covid-19 epidēmijas apturēšanas ekonomika ir pilnībā atvērta un atsācies tūrisms valsts iekšienē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiekas ar pāvestu Francisku (FOTO)

Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs šodien privātā audiencē tikās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, informēja VS.LV Valsts prezidenta kancelejā.

Pasaule Netanjahu: «Humānās katastrofas» nav un nebūs

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu trešdien paziņoja, ka no Gazas joslas dienvidu pilsētas Rafahas ir evakuēti ap 500 000 cilvēku, un noraidīja bažas par "humāno katastrofu" šajā pilsētā.

Pasaule Jaunkaledonijā trešo nakti turpinās nekārtības

Francijas Klusā okeāna teritorijas Jaunkaledonijas galvaspilsētā trešo nakti turpinājās nekārtības, pēc tam kad Francijas Nacionālā sapulce bija apstiprinājusi Jaunkaledonijas vēlēšanu reformu, kas sadusmojusi neatkarības atbalstītājus.

Pasaule Putins Pekinā tiekas ar Sji

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies vizītē Ķīnā un ceturtdien Pekinā tiekas ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu, Kremļa saimniekam cenšoties nodrošināt lielāku Ķīnas atbalstu karam pret Ukrainu un Krievijas izolētajai ekonomikai.

Lasiet arī

Sabiedrība “Deputāti demonstrē savu atbildību par budžeta krīzi” – ministrs

Rēzeknes pilsētas budžetā šogad pietrūkst jau 3,9 miljonu eiro! VARAM ministrs komentēja Rēzeknes domes lēmumu noraidīt ierosinājumu atcelt Aleksandru Bartaševiču no amata.

Sabiedrība Deputāti nevēlas zaudēt varu un jo īpaši – labi apmaksāto darbu!

“Esošajam Rīgas domes deputātu sasaukumam ir jāturpina strādāt” – trīs frakcijas publicē paziņojumu

Ekonomika Ekonomisti atzīst, ka daļa sabiedrības nevarēs samaksāt savus rēķinus

Nākamajā apkures sezonā var izveidoties situācija, ka daļa sabiedrības nevarēs samaksāt savus rēķinus, tomēr patlaban vēl nav zināms, cik lielā apmērā šāda situācija veidosies, pauda aģentūras LETA aptaujātie ekonomisti.

Ekonomika "Latvenergo": miera labā ekonomika uzņem visu šoku

Krievijas iebrukums Ukrainā radījis satricinājumu pasaules energoproduktu tirgū, AS "Latvenergo" tirgus apskatā pauž kompānijas enerģijas vairumtirdzniecības direktors Guntis Lūsis.