• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Jemenas separātisti dienvidos pasludina pašpārvaldi

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:23, 26.04.2020


Turpinoties problēmām Jemenas valdības un dienvidu separātistu miera līguma izpildes ceļā, separātisti svētdien pasludināja pašpārvaldi valsts dienvidos, kas, domājams, vēl vairāk sarežģīs valdības ilgo bruņoto konfliktu ar ziemeļdaļas šiītu hutiešu nemierniekiem.


Foto:

Dienvidu Pārejas padome apsūdzēja valdību, ka tā nepilda savus pienākumus un ir "izvērsusi sazvērestību" pret dienvidniekiem.

Pašpārvaldes režīms dienvidos tiek īstenots, sākot ar pusnakti, pavēstīja padome.

Jemenas dienvidu separātisti, kas jau ilgu laiku iestājas par reģiona neatkarību, novembrī Saūda Arābijā parakstīja vienošanos par varas dalīšanu, un ar to tika apturētas kaujas dienvidos, kur separātistu spēki pirms tam bija ieņēmuši valsts otru lielāko pilsētu Adenu.

Tomēr vienošanās ceļā drīz vien parādījās grūtības. Netika ievēroti termiņi attiecībā uz jauna kabineta izveidošanu, kurā vienlīdzīgi būtu pārstāvēti dienvidnieki, netika veikta bruņoto spēku reorganizācija.

"Dienvidu Pārejas padome dienvidos pasludina pašpārvaldi, sākot ar sestdienas 2020.gada 25.aprīļa pusnakti, un pašpārvaldes komiteja sāks darbu atbilstoši padomes prezidentūras uzdevumu sarakstam," teikts padomes paziņojumā.

Jemena ir viena no arābu pasaules nabadzīgākajām valstīm, un kopš 2014.gada beigām to pārņēmusi sīva varas cīņa starp Saūda Arābijas atbalstīto valdību un hutiešiem.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) datiem bruņotajā konfliktā Jemenā kopš Saūda Arābijas un tās sabiedroto iesaistīšanās tajā ir nogalināti vairāk nekā 10 000 cilvēku.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mūsu drošība ir cieši saistīta ar Ukrainas panākumiem kaujaslaukā

Ārlietu ministre Baiba Braže aicināja pārējās ES dalībvalstis pievienoties Dronu koalīcijai, lai palīdzētu Ukrainai veidot kaujas spējas. Latvija 2024.gadā Dronu koalīcijai novirzījusi 20 miljonus eiro.

Pasaule Braže: mēs strādāsim ar jebkuru demokrātiski ievēlētu ASV prezidentu

Latvija strādās ar jebkuru ASV prezidentu, kurš ir ievēlēts demokrātiskā ceļā, pirms Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes Briselē, Beļģijā, žurnālistiem sacīja ārlietu ministre Baiba Braže (JV).

Pasaule Kamalai Herisai dienas laikā saziedoti 55 miljoni dolāru

ASV Demokrātu partijas atbalstītāji svētdien pēc prezidenta Džo Baidena paziņojuma par izstāšanos no vēlēšanu cīņas Kamalas Herisas vēlēšanu kampaņai platformā "ActBlue" saziedojuši vairāk nekā 55 miljonus dolāru, vēsta tīmekļa izdevums "Politico".

Pasaule Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Lasiet arī

Pasaule ASV un Lielbritānija veic kopīgus triecienus hutiešiem Jemenā

ASV un Lielbritānija pirmdien veica jaunus triecienus Jemenas hutiešu nemierniekiem, paziņojot, ka šī kopīgas militāras rīcības otrā kārta ir atbilde uz to, ka hutieši turpina uzbrukt kuģiem Sarkanajā jūrā.

Pasaule ASV dod triecienus hutiešu raķetēm Jemenā

ASV armija trešdien paziņoja, ka ir devusi triecienus 14 raķetēm Jemenā, kuras hutiešu nemiernieki bija sagatavojuši palaišanai.

Pasaule ASV atkārtoti atzīst Jemenas hutiešus par teroristu grupējumu

Savienotās Valstis atkal iekļaus Jemenas hutiešu nemierniekus teroristu grupējumu sarakstā, trešdien žurnālistiem paziņoja augsta ranga ASV administrācijas amatpersona.

Pasaule ASV un Lielbritānija veic gaisa triecienus hutiešu nemierniekiem Jemenā

ASV un Lielbritānija ceturtdienas vakarā un piektdienas rītā veica gaisa triecienus hutiešu nemierniekiem Jemenā, atbildot uz Irānas atbalstīto hutiešu uzbrukumiem kuģiem Sarkanajā jūrā, ziņoja ASV mediji.