• Maija,
  • Paija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Slēpjoties Ekvadoras vēstniecībā, Asanžs kļuvis par tēvu diviem dēliem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 18:40, 12.04.2020


Vietnes "WikiLeaks" dibinātājs Džūljens Asanžs, gadiem ilgi slēpjoties no izdošanas Zviedrijai Ekvadoras vēstniecībā Londonā, kļuvis par tēvu diviem dēliem, svētdien ziņo Lielbritānijas laikraksts "Mail on Sunday".


Foto:

48 gadus vecais Asanžs ir trīs gadu vecā Gabriela un gadu vecā Maksa tēvs. Abu puisēnu māte ir viena no Asanža juristēm Stella Morisa, ar kuru Asanžs ir saderinājies.

Morisa ar Asanžu iepazinusies 2011.gadā, kad viņa uzdevumā sākusi veikt pētījumus juridiskajos jautājumos. Intīmas attiecības ar Asanžu viņai izveidojušās 2015.gadā.

"Mēs iemīlējāmies... Viņš ir ļoti īpašs," sacījusi 37 gadus vecā Morisa "WikiLeaks" izplatītajā videoierakstā.

Asanžs septiņus gadus slēpās Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par savu līdzstrādnieču izvarošanu. Pagājušā gada novembrī Zviedrijas prokuratūra beidza izmeklēšanu šajā lietā.

Pērn aprīlī Asanžs no vēstniecības tika izlikts, un Lielbritānijas policija viņu aizturēja.

Lielbritānijas tiesa piesprieda viņam 50 nedēļu cietumsodu par atbrīvošanas nosacījumu pārkāpšanu 2012.gadā. Sodu Asanžs izcieš Belmāršas cietumā Londonā.

Tagad Asanžam draud izdošana ASV, kur viņam izvirzītas apsūdzības par pretspiegošanas likumu pārkāpumu saistībā ar 2010.gadā "WikiLeaks" publicētajiem tūkstošiem militāro un diplomātisko dokumentu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Lietuvas prezidenta kandidātu ievilina intervijā Baltkrievijas propagandistiem

Lietuvas parlamenta opozīcijā esošās centriski kreisās Demokrātiskās savienības "Lietuvas vārdā" kandidāts valsts prezidenta vēlēšanās Ģiedrims Jeglinsks ticis maldināts, lai sniegtu interviju Baltkrievijas propagandistiem.

Pasaule Vācijas finanšu ministra dalību festivālā izjauc smirdbumba

Vācijas finanšu ministra Kristiāna Lindnera piedalīšanos digitālās uzņēmējdarbības festivālā Hamburgā trešdien izjaukusi smirdbumba.

Pasaule Armēnijas premjerministrs Maskavā ticies ar Putinu

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans trešdien Maskavā ticies ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Pasaule Zelenskis salīdzina cīņu pret Krieviju ar cīņu pret nacistiem

Otrā pasaules kara beigu Eiropā gadskārtā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis trešdien salīdzināja savas valsts aizstāvēšanos pret Krievijas iebrukumu ar ukraiņu centieniem sakaut nacistisko Vāciju.

Lasiet arī