Ar Covid-19 saslimušais Boriss Džonsons aizvests uz slimnīcu

Pasaule
VS.LV 08:15, 06.04.2020 0

Lielbriitānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kuram marta beigās konstatēta jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, svētdien hospitalizēts, paziņojis britu premjera birojs.

 

55 gadus vecais Džonsons ievietots slimnīcā pēc ārsta ieteikuma, un tas bijis piesardzības, nevis ārkārtējs pasākums, norādījusi Dauningstrīta, neatklājot, kurā slimnīcā premjers atrodas.

Kopš Džonsonam 27.martā tika konstatēta saslimšana ar Covid-19, premjerminstra pienākumus viņš veica attālināti. Tomēr pirmdien valdības sēdi, kurā tiks apspriesta aktuālā situācija cīņā ar koronavīrusu, vadīs ārlietu ministrs Dominiks Rābs, kuram jāveic valdības vadītāja pienākumi, ja Džonsons to nespēj.

Uzzinājis par Džonsona hospitalizēšanu, ASV prezidents Donalds Tramps svētdien brīfingā Baltajā namā sacīja: "Visi amerikāņi lūdzas par viņu."

Džonsona līgava Kerija Simondsa sestdien paziņoja, ka nedēļu pavadījusi gultas režīmā, jo viņai ir Covid-19 simptomi, lai gan analīzes viņai nav veiktas. 32 gadus vecā Simondsa, kas ir mātes cerībās, piebilda, ka tagad viņa jūtoties labāk. Simondsa atstājusi premjera rezidenci Dauningstrītā tūlīt pēc tam, kad Džonsonam diagnosticēts koronavīruss.

Pēc Lielbritānijas valdības svētdien publiskotajiem datiem, ar jauno koronavīrusu inficējušos skaits valstī sasniedzis 47 806, bet ar Covid-19 mirušo skaits - 4934.

Karaliene Elizabete II svētdien uzrunā televīziijā aicināja britus cīņā ar koronavīrusu būt vienotiem un apņēmīgiem.

"Lai mums sniedz mierinājumus tas, ka lai arī, iespējams, mums būs vēl jācieš, labākas dienas atgriezīsies, mēs atkal būsim kopā ar draugiem, ar ģimenēm, mēs atkal tiksimies [ar citiem cilvēkiem]," sacīja 93 gadus vecā Elizabete II.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Sārts: Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara

Frontē Ukrainā gaidāma ļoti sarežģīta vasara, otrdien intervijā TV3 prognozēja NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Pasaule Izraēlas armija veic «mērķētus triecienus» Rafahā

Izraēlas armija pirmdienas vakarā paziņoja par "mērķētu triecienu" sākšanu Rafahā pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule ETP aicina ES diplomātus nepiedalīties Putina inaugurācijā

Nevienam no Krievijā akreditētajiem Eiropas Savienības (ES) un tās dalībvalstu diplomātiskajiem pārstāvjiem nevajadzētu piedalīties šodien gaidāmajā Krievijas režīma līdera Vladimira Putina inaugurācijas ceremonijā, vēstulē ES augstajam pārstāvim ārpolitikā un drošības politikā Žuzepam Borelam aicinājusi Eiropas Parlamenta Eiropas Tautas partijas (ETP) frakcija.

Pasaule Lielbritānijas karalis Čārlzs III atzīmē pirmo kronēšanas gadadienu

Lielbritānijas karalis Čārlzs III pirmdien atzīmēja savu pirmo kronēšanas gadadienu.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.