Spānija Covid-19 pandēmijā mirušo skaita ziņā apsteidz Ķīnu

Pasaule
LETA 22:23, 25.03.2020 0

Spānijā pēdējo 24 stundu laikā no Covid-19 miruši vēl 738 cilvēki, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 3434, pavēstīja valdība. Covid-19 pandēmijā Spānijā mirušo skaits tagad ir lielāks nekā Ķīnā.

 
Foto:

Vienīgi Itālijā no Covid-19 mirušo skaits ir lielāks nekā Spānijā. Ķīnā, kur Covid-19 pandēmija aizsākās pērn decembrī, no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības mirušo skaits sasniedzis 3281.

Spānijā varasiestādēm Covid-19 testus veicot plašākā mērogā, atbilstoši datiem par otrdienu jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis par 20%, savukārt nāves gadījum skaits pieaudzis par 27%.

"Mēs tuvojamies kulminācijai," sacīja Veselības ministrijas ārkārtas situāciju koordinators Fernando Simons.

Veselības jomas amatpersonas cer, ka drīz radīsies skaidrība, vai stingrajam karantīnas režīmam, kas tika ieviests 14.martā, ir cerētais efekts.

Madrides reģions epidēmijā cietis vissmagāk. Tur reģistrēti 14 597 inficēšanās gadījumi, kas ir teju trešdaļa no valsts kopējā skaita, kā arī 1825 nāves gadījumi - 53% no kopējā nāves gadījumu skaita valstī.

Slimnīcas nespēj tikt galā ar lielo pacientu skaitu, un armija jau uzbūvējusi lauka hospitāli plašajā Madrides izstāžu centrā IFEMA. Šobrīd tur ir 1500 gultu, bet gultu skaits var tikt palielināts līdz 5500.

Arī Madrides apbedīšanas uzņēmumi ir pārslogoti, un varasiestādes likušas pagaidu morgu ierīkot slidotavā "Palacio de Hielo".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Mjanmas hunta aizliedz vīriešiem pieteikties darbam ārvalstīs

Mjanmā valdošā hunta ir apturējusi atļauju izsniegšanu vīriešiem darbam ārvalstīs, sperot šādu soli vairākus mēnešus pēc karaklausības likuma ieviešanas.

Pasaule Turcija paziņo par tirdzniecības apturēšanu ar Izraēlu

Turcija ceturtdien paziņoja, ka aptur visu tirdzniecību ar Izraēlu, līdz tā atļaus netraucētu palīdzības piegādi Gazas joslai, kur notiek Izraēlas ofensīva pret palestīniešu kaujinieku grupējumu "Hamās".

Pasaule Īrija sola neizvietot policiju uz robežas ar Ziemeļīriju

Īrijas valdība apstiprinājusi, ka uz robežas ar Ziemeļīriju policija netiks izvietota, Londonā pavēstīja Lielbritānijas Ziemeļīrijas lietu ministrija.

Pasaule NATO nosoda Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā

NATO ceturtdien nosodījusi Krievijas kaitnieciskās darbības alianses teritorijā, atzīstot, ka dezinformācijas izplatīšana, sabotāža un kiberuzbrukumi rada draudus tās drošībai.

Lasiet arī

Sabiedrība Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 728

Aizvadītajā diennaktī Latvijas slimnīcās ievietots 51 Covid-19 pacients, tostarp viens pārvests, līdz ar to kopējais stacionāros esošo ar koronavīrusu sirgstošo pacientu skaits pieaudzis no 698 sestdien līdz 728 svētdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Sabiedrība Svētdien Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 167 jauni Covid-19 gadījumi un saņemtas ziņas par piecu saslimušo personu nāvi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

COVID-19 Sestdien stacionēts pēdējos mēnešos mazākais Covid-19 pacientu skaits

Sestdien Latvijas slimnīcās nogādāti 43 Covid-19 pacienti, kas ir mazākais vienā diennaktī stacionēto ar jauno koronavīrusu sasirgušo cilvēku skaits pēdējo trīs mēnešu laikā, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

COVID-19 Nedaudz palielinājies slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits

Svētdien Latvijā stacionēti 52 Covid-19 pacienti, tostarp trīs pārvesti, līdz ar to patlaban kopumā stacionāros ārstējas 939 pacienti, kas ir par 16 vairāk nekā dienu iepriekš, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.